Θεμελιώθηκε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Ξάνθης - (Φώτο)

xanthisΈνα ακόμη σημαντικό κοινωνικό του έργο, θεμελίωσε το Σάββατο 6 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Σταυρούπολης.

Να αναφερθεί ότι πρόκειται για την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων».

Το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το νέο κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ξάνθης – Δράμας μέσω Σταυρουπόλεως.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ξάνθης Αρχιμ. Παντελεήμων, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλατζής, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ο τέως Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η κατασκευή αναπτύσσεται σε γήπεδο με επιφάνεια που ξεπερνά τα 52.000m2, με τη συνολική επιφάνεια του κτιρίου να αγγίζει τα 4.000m2. Συνοπτικά, το κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας πενήντα κλινών, είναι διώροφο με υπόγειο, με επιφάνεια υπογείου 653m2, επιφάνεια ισογείου 2.181m2 και επιφάνεια α’ ορόφου περί τα 1.147m2, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.710.000€ χωρίς τον ξενοδοχειακό, οικιακό και λοιπό εξοπλισμό.

Σκοπός της μονάδας είναι η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργικής και κοινωνικής αποκατάστασης ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ το 10% της συνολικής δυναμικότητας προβλέπεται να διατεθεί για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων.

Φωτογραφίες και βίντεο από την θεμελίωση:

{youtube width="620" height="400"}csMN8aigNGw{/youtube}

{youtube width="620" height="400"}7aDXDcUxj6A{/youtube}

0-0themeliosi

0-0themeliosi2

0-0themeliosi1

0-0themeliosi3

0-0themeliosi4

0-0themeliosi5

0-0themeliosi6

0-0themeliosi7

Εμφανίσεις: 49266
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!