Ρόδου: "Οι μόνοι που δεν θα μας προδώσουν ποτέ είναι οι Άγιοι" - (Φώτο)

0-ag.nikanorΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος στην Καστοριά, ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικάνωρος του θαυματουργού.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του οικείου Ποιμενάρχου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Άγιος Νικάνωρας είναι προστάτης Άγιος των παιδιών της πόλεως Καστοριάς, αφού σε καιρούς δύσκολους και βαριάς αρρώστιας έσωσε τα παιδιά της Καστοριάς, γι’αυτό και ο λαός της κατέκλισε ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσει μαζί με άλλους Αρχιερείς τον Άγιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κύριλλος, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νικάνωρος, αποκαλώντας τον και ως γιατρό του λαού, αφού περιέγραψε και το θαύμα της ίασης των νηπίων της Καστοριάς.

″Οι μόνοι φίλοι που δεν θα μας προδώσουν και δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ, είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Και για να πλησιάσουμε τον Ιησού μας Χριστό πρέπει να κάνουμε φίλους του φίλους Του Αγίους″, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να αναλώνουμε τους εαυτούς μας σε ανούσια πράγματα αλλά να είμαστε αυτάρκεις αναζητώντας μόνο τη σωτηρία μας.

Αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος αλλά και των λειψάνων του Αγίου Νικάνωρος στους δρόμους της Καστοριάς.

0-ag.nikanor1

0-ag.nikanor2

0-ag.nikanor3

0-ag.nikanor4

0-ag.nikaor6

0-ag.nikanor5

0-ag.nikanor7

0-ag.nikanor8

0-ag.nikanor9

0-ag.nikanor10

0-ag.nikanor11

Εμφανίσεις: 57373
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!