Ο Κερκύρας Νεκτάριος στις κατασκηνώσεις της Κασσιώπης

kerkiras-kataskinoseisΤις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στη Κασσιώπη, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Εκεί συνάντησε τα παιδιά που συμετείχαν στην τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο, με την οποία ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 400 παιδιά.

Εθελοντικά προσέφεραν περί τα 50 στελέχη, οι περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε για την ανδιοτελή αγάπη τους.

Μιλώντας στα παιδιά ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι στην κοινωνία της κρίσης στην οποία βρισκόμαστε, η μόνη αληθινή ελπίδα παραμένει ο Χριστός.

Τον Χριστό τον συναντούμε μόνο στη ζωή της Εκκλησίας  και αυτή είναι η πρόταση που η πίστη καταθέτει στον κόσμο. Το κύριο θέμα της φετινής κατασκήνωσης προέρχονταν από το Γεροντικό.

Η ασκητική ζωή αποτελεί βάση για να μπορέσει ο άνθρωπος να αυξήσει την πίστη του και να την κάνει πράξη, βλέποντας και την αρετή και μη μένοντας στα πάθη του, τα οποία σε συλλογικό επίπεδο αποτελούν την αιτία και για την μεγάλη κρίση που διερχόμαστε.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα παιδιά να κρατήσουν ό,τι καλό πήραν από την κατασκηνωτική ζωή και να προοδεύσουν όχι μόνο στα μαθήματά τους, αλλά και στη σχέση τους με το Θεό, επισημαίνοντας ώς ό,τι έζησαν στην κατασκήνωση είναι σημείο της αγάπης της Εκκλησίας προς τη νέα γενιά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά μικρές ευλογίες.

Image
Εμφανίσεις: 98373
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!