Καστορίας Σεραφείμ: "Να μείνουμε όρθιοι στις προκλήσεις των καιρών"

DSC06706Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Κέντρα των εορτασμών ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, ως πολιούχος της πόλεως του Άργους Ορεστικού αλλά και η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος Καστοριάς.

Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, όπου στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή της πολιούχου Αγίας και παρότρυνε το εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό να μιμηθούμε την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητά της και να μη δειλιάζουμε στις όποιες δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

"Με πίστη στον Ιησού μας Χριστό και με ομολογία του ονόματός Του, μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αφού θα είναι Αυτός ο καθοδηγητής μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου τέλεσε κι εκεί την ακολουθία του Εσπερινού και την λιτανεία της ιεράς εικόνος της Αγίας Παρασκευής και του ιερού λειψάνου της Αγίας στους χώρους του μοναστηριού.

Ο κ. Σεραφείμ και πάλι αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή και τον μαχητικό τρόπο ζωής της και δεν παρέλειψε να πει πως σήμερα που πολλοί παράγοντες θέλουν μια αδύναμη Εκκλησία εμείς πρέπει να δυναμώνουμε την πίστη και προσευχή μας και να δείχνουμε εμπράκτως ότι ως χριστιανοί ορθόδοξοι και έλληνες θα αγωνιστούμε και θα μείνουμε όρθιοι στις προκλήσεις των καιρών.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού παρόντων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Βουλευτών, Δημάρχων και άλλων αρχών αλλά και πλήθος κόσμου που τίμησαν την πολιούχο Αγία Παρασκευή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

DSC06679

DSC06701

DSC06731DSC06751

DSC06774

DSC06777

DSC06812

DSC06820

Εμφανίσεις: 63468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!