Ο αντιεισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Καλύμνου Παϊσίου

ImageΤην απαλλαγή του Σεβ. Μητροπολίτη Λέρου - Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιου, από την βαρύτατη κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 1.238.384,30 ευρώ, προερχόμενου από επιχορηγήσεις του πρώην Δήμου Ροδίων προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα 1999 - 2001, εισηγήθηκε με πρότασή ο αντιεισαγγελέας εφετών κ. Γ. Κτιστάκης.

Στη συγκεκριμένη πρόταση, ο αντιεισαγγελέας, επισημαίνει ότι 'σαφώς προέκυψε πως ο Παϊσιος Αραβαντινός (τότε Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ρόδου) δεν έλαβε καμία επιχορήγηση από το Δήμο Ροδίων'.

Στην ίδια πρόταση, ο αντιεισαγγελέας, ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου - Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ακόμη τα εξής: «Βεβαίως δεν είναι νόμιμο να συγκαλύπτει τις παράνομες ενέργειες του Δήμου Ρόδου εντούτοις φαίνεται ότι κάποιες φορές μικρές και μεμονωμένες εξυπηρετήσεις έγιναν από τον Δήμο προς την Μητρόπολη, είτε με την πληρωμή της μισθοδοσίας του κηπουρού της Μητρόπολης, είτε με την αποδοχή αιτημάτων του από τον Δήμο για τη χορήγηση ποσών σε τρίτους, άπορους ενδεχομένως».

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση, η οποία απασχολεί την Δικαιοσύνη στη Ρόδο εδώ και πολλά χρόνια, φέρονται ως κατηγορούμενοι ο πρώην δήμαρχος Ρόδου και μέλη της τότε δημοτικής αρχής, για μια σειρά 'επιχορηγήσεων' στις οποίες προέβαινε ο Δήμος Ροδίων προς την Ι.Μ. Ρόδου ιδιαιτέρως μεγάλου ποσού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου - Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος είχε επισημάνει κατά την απολογία του στο παρελθόν, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του (από το 1977) ο ίδιος υπέγραφε μόνον κατόπιν εντολής του τότε Μητροπολίτη Ρόδου Αποστόλου.

Τέτοιου είδους 'μετακινήσεις' χρημάτων πάντως, αφορούσαν στο παρελθόν μια πρακτική των άλλοτε δήμων να εμφανίζονται ως χορηγοί σε κατά τόπους Μητροπόλεις με διάφορα ποσά τα οποία εκταμιεύονταν προκειμένου να καλυφθούν διάφορες υποχρεώσεις, προσφορές σε αναξιοπαθούντες, ενισχύσεις ναών, ιδρυμάτων κ.ά.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο αντιεισαγγελέας στην πρότασή του, εισηγείται την παραπομπή των υπόλοιπων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εμφανίσεις: 56989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!