Καστορίας: "Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τον Θεό"

kastΤον προστάτη των γουνοποιών Προφήτη Ηλία, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καστοριάς.

Στον εσπερινό που τελέσθηκε παραμονή της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και την παρουσία πλήθος κόσμου που κατέκλισε το βουνό του Προφήτη Ηλία.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του επιχώριου Επισκόπου, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πυρφόρο προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, σε περιστατικά του βίου του και στάθηκε στην περίπτωση που ο προφήτης, παρ’ όλη τη βαθειά του πίστη εδηλίασε και αυτό γιατί χάθηκε προς στιγμήν η χάρη του Θεού. Φάνηκε έτσι η ανθρώπινη αδυναμία και η ασθένεια της φύσεως.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς το Θεό", συνέχισε ο κ. Σεραφείμ και έδωσε παραδείγματα αποστόλων και αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι βρέθηκαν σε αδύναμες στιγμές αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη φύση τους.

"Γι’ αυτό χρειαζόμαστε το Θεό σε κάθε μας βήμα, γι’ αυτό παρακαλούμε το Θεό για τις πράξεις μας και γι’ αυτό πρέπει να στερεωθούμε στην πέτρα που λέγεται Χριστός", προέτρεψε το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Και ανέφερε πως πρέπει να ζητάμε τη βοήθεια και την ενίσχυση του Θεού και να προσευχόμαστε όπως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, να μας χαρίζει το φωτισμό, τη χάρη και τον νου να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε χριστοκεντρικά.

"Αν χάσουμε τη χάρη του Θεού δεν ξέρουμε τι κάνουμε και εξευτελιζόμαστε μπροστά στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων", κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Δείτε σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}eowKMtZ6dos{/youtube}

kast2

kast3

kast4

kast5

kast6

Εμφανίσεις: 66603
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!