Ξάνθης Παντελεήμων: «Ήταν ένα όραμα και όνειρο της μητροπόλεως»

0-hanthisΤο Σάββατο 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εγκαινίων και αγιασμού των θεμελίων της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ήταν και ένα όραμα και όνειρο της μητροπόλεως και δικό μου προσωπικά, να αποκτήσει η μητρόπολη εκτός από την Τράπεζα της Αγάπης και ένα ίδρυμα για να βοηθήσουμε ανθρώπους».

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων εντάχθηκε πριν από τρεις μήνες στο ΕΣΠΑ, οπότε και επιχορηγήθηκε η κατασκευή του, και η ανάδοχος εταιρία είναι η Δομική Ξάνθης. «Ξεκινήσαμε με τη σκέψη ενός ιδρύματος, όμως οι προδιαγραφές της ΕΕ μας οδήγησαν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να ενταχθεί. Έγινε ένας μεγάλος αγώνας, γιατί χρειάζεται να έχει κανείς μια ετοιμότητα για την ένταξη, περάσαμε πάρα πολλές δυσκολίες γιατί έπρεπε να πάρουμε εγκρίσεις» τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, αναφέροντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο έργο θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Η μονάδα θα έχει τη δυναμική των 50 κλινών, με δυνατότητα επέκτασης κατά 25 κλίνες, ενώ το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης το ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης δεν περιορίζεται στην κατασκευή τη ως άνω μονάδας, καθώς εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί η Τράπεζα της Αγάπης, η οποία σήμερα προσφέρει 150 μερίδες φαγητού καθημερινά.

«Λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια αδιάλειπτα, αυτή την προσπάθεια όμως τη στηρίζει και ο Ξανθιώτικος λαός. Είναι ένα θεσμός που όντως συμπαρίσταται στον άνθρωπο. Και μόνο η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική. Έχουμε αρκετούς ανθρώπους που βοηθούν και οικονομικά την προσπάθεια αυτή της Μητρόπολης. Οι κυρίες βοηθούν στην παρασκευή των φαγητών και οι κύριοι στην προμήθεια των προϊόντων και στη διανομή» τόνισε ο κ.κ. Παντελεήμων.

 

Εμφανίσεις: 52042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!