Οι εκδηλώσεις για την Αγία Μαρίνα στη Μονή της Βόνης Πεδιάδος (Φώτο)

arkal2Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Κυριακή 17η Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Με περισσή ευλάβεια και πίστη αμέτρητες χιλιάδες χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών, από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, οδηγήθηκαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης Πεδιάδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πλήθος των προσκυνητών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, την παράκληση και την ελπίδα του στην Αγία, καταφθάνοντας στη Μονή της για να προσευχηθεί, να ευχαριστήσει και να παρακαλέσει τον πανάγαθο Θεό, δια πρεσβειών της Αγίας Μαρίνας.

Πολλές ημέρες πριν την πανήγυρη, χριστιανοί κάθε ηλικίας, άλλοι με οχήματα και άλλοι πεζοί, κατέφθαναν από μακριά στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας, ανάβοντας ευλαβικά το κερί τους, προσφέροντας το τάμα τους, καταθέτοντας με βεβαία ελπίδα τον πόνο, τη χαρά, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία.

Στο μεγάλο πανηγυρικό, αρχιερατικό Εσπερινό, το Σάββατο 16η Ιουλίου, «ἐπί τήν ἡλίου δύσιν», χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπροσευχομένων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, του και Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, αναφέρθηκε με σαφήνεια και ευστοχία στη σημασία της εορτής της Αγίας Μαρίνας και στη σπουδαιότητα που έχει η μαρτυρία του κόσμου, του ευλογημένου λαού του Θεού, που κατά χιλιάδες συρρέει στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσει την περίπτυστη και ιστορική εικόνα Της και τα άγια λείψανά Της, να λάβει αγίασμα και την ευλογία της Αγίας της Εκκλησίας μας.

Στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής, 17ης Ιου­λίου, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπι­στημίου Αθηνών, συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μη­τροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου και Αρκαλοχωρίου, Κα­στελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε, στον επίκαιρο και μεστό θεολογικών μηνυμάτων λόγο του, το θαυμαστό μαρτύριο της Αγίας, καθώς αποτελεί καύχημα των Χριστιανών, που βιώνουν ένα διαφορετικό, από το διαφημιζόμενο, τρόπο ζωής, έχοντας ως πρότυπα τους Αγίους και ως παράδειγμα και προστάτη τους την Αγία Μαρίνα, που επί 110 χρόνια παρέχει ανεξάντλητη χάρη, δύναμη και ελπίδα στις εκατοντάδες χιλιάδες των προσκυνητών που επισκέπτονται τη Μονή Της.

Σε καιρούς δυσκολίας οι πιστοί προστρέχουν καρτερικά στην Αγία Μαρίνα, απορρίπτοντας τα κοσμοείδωλα και ευελπιστώντας στο Θεό και την Αγία. Η πίστη και η ελπίδα στηρίζει τους χριστιανούς στον αδιάλειπτο πνευματικό αγώνα τους, που τελικά επιβραβεύονται και αναδεικνύονται νικητές. Η πίστη δίνει δύναμη, υπομονή και καρτερικότητα για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα, οι αδυναμίες και να βελτιωθεί η ζωή μας.

Η Αγία Εκκλησία, η Αγία Μαρίνα και όλοι οι Άγιοι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της ζωής μας, που ποτέ δεν θα μας απογοητεύσουν και ποτέ δεν θα μας αφήσουν απαράκλητους και ορφανούς. Όλοι μαζί ενωμένοι, ως ένα σώμα με κεφαλή το Χριστό και πρότυπα τους Αγίους, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να καταστούμε πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας εξέφρασε τη χαρά του για την γενομένη πανήγυρη, ευχαριστώντας τους Σεβασμιοτάτους Αγίους Αρχιερείς, τους παρισταμένους Βουλευτές κ.κ. Μαρία Σκραφνάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, το Δήμαρχο του Δήμου Πεδιάδος Μινώα κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τις τοπικές αρχές, τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην πανήγυρη και τις χιλιάδες των ευλαβών προσκυνητών που τίμησαν την εορτή της Αγίας και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, ενώ η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή συνεχίστηκε αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και στις επόμενες ημέρες.

athens

arkal

arkal3

arkal4

Εμφανίσεις: 61293
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!