Εγκαίνια του εκκλησιαστικού μουσείου της μητρόπολης Παροναξίας

ImageΤελέστηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας.

Τα εγκαίνια έγιναν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των «Νικοδημείων» (η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου τιμάται στις 14 Ιουλίου)

Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τον επιχώριο μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, παρευρέθησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο δήμαρχος του νησιού κ. Μ. Μαργαρίτης και πλήθος κόσμου.

Το εκκλησιαστικό μουσείο της μητροπόλεως βρίσκεται παραπλεύρως του μητροπολιτικού ναού στον ισόγειο χώρο του Επισκοπείου σε ένα ιστορικό κτίσμα ηλικίας περίπου 300 ετών.

Εκτίθενται εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, βιβλία που χρονολογούνται από τις αρχές του 15ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου ως επίσης και χειρόγραφα του Οσίου Νικοδήμου.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου μόνασε η μητέρα του Αγίου Χρυσοστόμου ως μοναχή Αγάθη.

Εμφανίσεις: 58411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!