Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος της Ζίχνης

0-zixniΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Πολιούχου της έδρας και συμπάσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, Οσίου Θεοφόρου Πατρός ημών Θεοφίλου του Μυροβλύτου του εκ Ζιχνών καταγόμενου.

Την 7ην Ιουλίου 2011 παραμονή της εορτής στην είσοδο της πόλεως των Ζιχνών, έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Θεοφίλου, υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων, και του ευσεβούς πληρώματος της Τοπικής Εκκλησίας, το οποίο μετέφεραν οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους, προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών, και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο κήρυξε τον Θειο Λόγο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Πρωτ/ρος Γεώργιος Βαμβακιδης.

Σήμερα 8 Ιουλίου κυριώνυμος ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζιχνών, ετελεσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία εις την οποία προέστη ο Μητροπολίτης Ιερόθεος και όποιος κήρυξε και το Θειο Λόγο, πλαισιούμενος υπό των Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως και άλλων Ιερών Μητροπόλεων οι οποίοι προσήλθαν κατά τον φετινό εορτασμό του Οσίου.

Εις το τέλος των λατρευτικών τελετών και πανηγυρικών  εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και την Μοναστική Αδελφότητα Αυτής, δια την μεγάλη ευλογία και τιμή που πρόσφεραν και πάλιν εις την Τοπική Εκκλησία των Ζιχνών, και ευχήθηκε την κατά Θεό πρόοδο και προκοπή πάντων των πιστών οι οποίοι και φέτος κατέκλυσαν τον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερόν Ναό δια να προσκυνήσουν την χάρη του Οσίου και να συμμετάσχουν στις  άνω Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του συντοπίτη Αγίου τους.

0-zixni1

0-zixni2

0-zixni3

0-zixni4

Εμφανίσεις: 61886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!