Σεραφείμ: "Η Μητρόπολίς μας είναι μικρή, όμως να κάνουμε μεγάλα σχέδια"

stagonΕπιστολή προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, απέστειλε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στον ρόλο και την εισφορά της εκκλησίας στην κοινωνία αλλά και την άψογη συνεργασία μεταξύ Μητροπόλεως και Δήμου.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος στην επιστολή του ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που επιδεικνύει μέσα από μια τέτοια πράξη.

Η Επιστολή του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ:

Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε,

Από την πρώτη στιγμή τής αναλήψεως των καθηκόντων σας, καθήκοντα δύσκολα και πολλαπλά, του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαμπάκας αρχίσαμε μια εποικοδομητική επικοινωνία οι δυο φορείς, Ιερά Μητρόπολις και Δήμος, με σκοπό την προσφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βοήθειας στους ανθρώπους τής περιοχής Καλαμπάκας πού για μας σαν Μητρόπολις αποτελούν το ποίμνιο μας για σας δε τους δημότες.

Όπως και την επίλυση από κοινού των όποιων προβλημάτων έχει η περιοχή, μέσα στους διακριτούς μας πάντα ρόλους.

Η Εκκλησία ενδιαφέρεται πρωταρχικά για την πνευματική ανύψωση των ανθρώπων και πώς θα τους φέρουμε κοντά με τον Θεό, άλλα και μεταξύ τους, ώστε να αξιωθούν να γίνουν τελικά και πολίτες τού Ουρανού.

Η ενασχόλησή μας με την πνευματική πορεία τού λαού δεν μας αποξενώνει και απομακρύνει από τα καθημερινά προβλήματά του, τουναντίον μάλιστα, όσο περισσότερο τους γνωρίζουμε, τόσο περισσότερο πονάμε μαζί τους και για τις καθημερινές τους δυσκολίες, πού μπορεί να είναι από τη στέρηση τής εργασίας, τής τροφής, των φαρμάκων ή τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, μέχρι τα πιο δύσκολα ασθένεια, θάνατος κ.ά.

Και σεις βέβαια στην επικοινωνία μας διαπίστωσα, ότι δεν σας ενδιαφέρει μόνο η ανάπτυξη τού Δήμου από πλευράς υποδομής έργων, καλής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών, αλλά εξίσου ενδιαφέρεστε και για την βελτίωση τής ζωής των δημοτών από τους μικρότερους πού είναι τα νήπια και τα παιδιά μέχρι και τους μεγαλύτερους πού είναι οι γέροντες, οι συνταξιούχοι, οι ανήμποροι και οι φτωχοί.

Η Μητρόπολίς μας όπως και σείς το γνωρίζετε είναι μικρή και φτωχή

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μεγάλα όνειρα και σχέδια.

Έτσι το συνεχές ενδιαφέρον μας για τα νέα ανδρόγυνα, σκεφτήκαμε, σχεδιάσουμε και κτίσαμε ένα θαυμάσιο κτίριο που θα γινόταν παιδικός σταθμός, με σκοπό τα νέα ζευγάρια να μπορούν κάπου να αφήνουν τα παιδιά τους, για να εργαστούν απερίσπαστοι.

Ένα κτίριο σύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές και ανέσεις, που θα προσφέρει στα νήπια ένα θαυμάσιο περιβάλλον, για να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους.

Το κτίριο αυτό ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Όταν για πρώτη φορά συναντηθήκαμε οι δύο μας, κάναμε λόγο για την αξιοποίηση αυτού του κτιρίου. Και οι δύο προβληματιζόμασταν για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Εσείς πώς θα βρείτε χώρους για να στεγάσετε τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου κι εγώ για το πώς θα λειτουργήσει καλύτερα αυτός ό παιδικός σταθμός, που ή Ιερά Μητρόπολις μας έκτισε με πολύ κόπο και μεγάλα έξοδα, και χωρίς ουδεμία κρατική βοήθεια, που" επιβάρυναν τους σχετικά φτωχούς απολογισμούς τής Μητροπόλεως, των Ενοριών και των Ιερών Μονών αυτής.

Στην αγωνία και των δυο δόθηκε ή καλύτερη και για τους δύο φορείς λύση, η οποία και υλοποιήθηκε, ώστε ή Μητρόπολις να σας παραχωρήσει δωρεάν το κτίριο και σεις να αναλάβετε τη χρήση και λειτουργία του παιδικού αυτού σταθμού.

Σας το παραχωρήσαμε με όλη μας την αγάπη και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους γνωρίζοντας και εμπιστευόμενοι, ότι θα τον λειτουργήσετε με γνώμονα το συμφέρον και την ανακούφιση των κατοίκων της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, και θα χαιρόμαστε μαζί σας πάντα για την καλή και άψογη λειτουργία, πού θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει χαρούμενα τα νήπια και ευτυχισμένους τους γονείς τους, που το επέλεξαν.

Η πρώτη αυτή επιτυχημένη μεγάλη συνεργασία δείχνει πώς, όταν συνεργαζόμαστε άδολα και χωρίς υπολογισμούς, μπορούμε να κατορθώσουμε θαυμάσια πράγματα, τα οποία και θα απολαμβάνουν όλοι (ποίμνιο-δημότες).

Πιστεύουμε ότι ή ειλικρινής επικοινωνία μαζί μας και η αγάπη μας για τον ωραίο αυτό τόπο και τον ευγενικό λαό πού τον κατοικεί θα μας οδηγήσει και σε άλλες εποικοδομητικές ενέργειες στο μέλλον. 

Ευχόμαστε πλούσια την ευλογία του Θεού στο έργο σας.

Εμφανίσεις: 72667
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!