Ζακύνθου: "Η οικονομική κρίση κτύπησε και το παγκάρι της Εκκλησίας"

zakinthou1Η οικονομική κρίση κτύπησε και το... παγκάρι της Εκκλησίας.

Αυτό αναφέρει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, μιλώντας στο «Βήμα» έδωσε μάλιστα και στοιχεία για τις μειώσεις εσόδων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στα παγκάρια των εκκλησιών:

«Τα έσοδα από τα παγκάρια μειώθηκαν σημαντικά. Εχουμε 40% λιγότερα έσοδα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Πρώτα οι πιστοί όταν έριχναν τον οβολό τους για να πάρουν κερί, έριχναν ευρώ, ή μισό ευρώ έστω 20 ή 10 λεπτά. Σήμερα ρίχνουν ένα λεπτό ή δύο λεπτά», είπε ο Μητροπολίτης.

Και πρόσθεσε: «Οταν ο άλλος δεν έχει χρήματα τι να κάνει, ρίχνει λιγότερα στο παγκάρι».

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση που έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για θέματα των σχέσεων κράτους και εκκλησίας. 

Οπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στη συνάντηση αναζητούνται και τρόποι για ενεργότερη συμμετοχή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Εμφανίσεις: 76918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!