Επίσκεψη Μητροπολίτη Διδυμοτείχου στην Ανατολική Θράκη

ImageΤην παρέβρια περιοχή της Ανατολικής Θράκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ε. έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ηγούμενος εξηκονταμελούς ομίλου εκδρομέων. Ειδικώτερα ο Σεβασμιώτατος και οι εκδρομείς επισκέφθηκαν κατά σειρά τις πόλεις Χάφσα, Ουζούν-Κιοπρού (ελλην. Μακρά Γέφυρα) και Αίνο στα παράλια του Αιγαίου, περνώντας ενδιάμεσα από πολλά χωριά που βρίσκονται στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου.

Με εγκαρδιότητα υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τον Σεβασμιώτατο και τους εκδρομείς οι Δήμαρχοι Χάφσας, Μακράς Γέφυρας και Αίνου και τους ξενάγησαν στα αξιοθέατα των πόλεών τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Μακρά Γέφυρα, που σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση και που σύντομα πρόκειται να ανακαινισθή, και στην επιβλητική αλλά ερειπωμένη σήμερα βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας στο Κάστρο της Αίνου.

Με την ευκαιρία της περιηγήσεως, οι εκδρομείς με πολλή συγκίνηση ήλθαν στους τόπους των προγόνων τους, από τους οποίους αυτοί έφυγαν ξεριζωμένοι και πρόσφυγες για να εγκατασταθούν στη συνέχεια στη Δυτική Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τον Δήμαρχο της Μακράς Γέφυρας (που σε ευθεία γραμμή απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο) είπε ότι η εκδρομή αυτή έχει χαρακτήρα προσκυνηματικό στον τόπο που πότισε τι αίμα και ο τίμιος ιδρώτας των προγόνων μας αλλά συγχρόνως φέρει μήνυμα συμφιλίωσης και ελπίδας μιας και ο ποταμός Έβρος είναι εκείνος που δίνει ζωή και στις δυο όχθες του και τρέφει τους δύο λαούς μας.

Image

Εμφανίσεις: 53442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!