Καστορίας Σεραφείμ: "Γιατί χάσαμε την ευλάβεια τον προγόνων μας;"

ImageΜε κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων στην Καστοριά.

Επίκεντρο του εορτασμού στην ακριτική επαρχία, η παλιά πόλη της Καστοριάς και ο μεταβυζαντινός ιερός ναός του 17ου αιώνος των Αγίων Αναργύρων.

Στον εσπερινό που τελέσθηκε παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο σύντομο λόγο που απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη δυνατή παρουσία των Αγίων Αναργύρων στον καθημερινό μας βίο αλλά και στο σεβασμό και την ευλάβεια που δείχνουμε τόσο στη μνήμη των Αγίων όσο και στους θεσμούς της Εκκλησίας μας.

"Γιατί χάσαμε το σεβασμό και την ευλάβεια που είχαν οι πρόγονοί μας;", ρώτησε με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Σεραφείμ το ποίμνιο της ιστορικής Μητροπόλεώς του, καλώντας το εκκλησίασμα να βαδίζουμε με βαθειά πίστη, με ευλάβεια αλλά και σεβασμό για να κρατήσουμε ανόθευτο και απαραχάρακτο τον τρόπο ζωής που μας δίδαξαν και με τον οποίο μας γαλούχησαν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλά και οι πρόγονοί μας.

Αμέσως μετά τελέσθηκε ιερά λιτανεία της εικόνος των Αγίων Αναργύρων στα σοκάκια της περιοχής «Ντολτσό» στην παλιά πόλη της Καστοριάς.

Image

Εμφανίσεις: 64762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!