Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Πως βρέθηκα στο «κλοιό» των «Αγανακτισμένων»

ImageΓια το χθεσινό συμβάν με τους «Αγανακτισμένους» μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος εξήγησε πως βρέθηκε στον «κλοιό» αυτό.

«Οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, πράγμα εγώ που το θεωρώ απαράδεκτο», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία ο κ. Άνθιμος, ανέφερε ότι «εγώ είχα μείνει μόνος μου και προτίμησα παλληκαρήσια και πνευματικά, να πάω κατευθείαν να περάσω από αυτούς. Δεν ήσαν παραπάνω από 20 με 22 άτομα.»

«Όταν έφτασα εκεί έφραξαν τον δρόμο για να μην περάσει το αυτοκίνητο, τότε άνοιξα το παράθυρο και συνομιλήσαμε λίγο ήπια, λίγο έντονα, ενώ δεν άφηναν το αυτοκίνητο να φύγει. Βέβαια του είπα μάταια το κάνετε αυτό, διότι αυτοί που θέλετε έχουν φύγει, επομένως δεν νομίζω ότι είναι σωστό», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «αφού δεν άφηναν το αυτοκίνητο άνοιξα την πόρτα πήρα το διάκονο και βγήκαμε με τα πόδια, και μετά από λίγο τελικά ήρθε το αυτοκίνητο και μας παρέλαβε».

Ο Άνθιμος για το μεσοπρόθεσμο

Μιλώντας για την σημερινή μέρα η οποία είναι πολύ δύσκολη, ανέφερε ότι «ανησυχώ τόσο όσο και ο λαός, και αυτά που είδαμε να εκτυλίσσονται χθες στην Πλατεία Συντάγματος, δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση διεθνώς ότι είμαστε ένα κράτος διαλυμένο».

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι θα ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε: «Δεν θέλω να κάνω πρόγνωση γιατί σημαίνει ίσως υποτίμηση η απόρριψη, εγώ δεν θέλω ότι πει η πλειοψηφία της Βουλής».

Για το άγαλμα στα Σκόπια

Επίσης ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε πάλι για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που στήθηκε στα Σκόπια, τονίζοντας ότι «εγώ είπα ότι θα επιχειρήσω παρότι έχουμε ωραίο και μεγάλο άγαλμα του Αλεξάνδρου στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα ακόμα στην είσοδο της πόλης. Αυτό θα είναι μια απάντηση στις ελπίδες και τις επιδιώξεις των Σκοπιανών, εις βάρος της πατρίδος μας».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρα πολλούς εχθρούς».

 

Εμφανίσεις: 57447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!