Η μητρόπολη Βεροίας τίμησε τον Απόστολο Παύλο

ImageΜε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ιερό ναό των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βέροιας τίμησε σήμερα η ιερά Μητρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας τον ιδρυτή της απόστολο των εθνών Παύλο.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του όρθρου, ενώ μετέχουν οι εκπρόσωποι των πρεσβυγενών και νεοτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Χθές στον εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνος του αποστόλου Παύλου και την τελεση του καθιερωμένου διορθόδοξου υπαίθριου εσπρινού στο «Βήμα» του αποστόλου Παύλου.

Εμφανίσεις: 127
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!