Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι Πάντες στη Καστοριά - (Φώτο)

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως Καστοριάς.

Την Παραμονή της εορτής στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το οποίο μετέφερε στην ακριτική Καστοριά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον συνεπίσκοπό του για την παρουσία του αλλά την ευλογία που μετέφερε στο λαό της Καστοριάς και του ζήτησε να αναλάβει τη διακονία του λόγου δίνοντας στους Καστοριανούς συμπολίτες του πλούσια πνευματικά εφόδια από τη μεγάλη εορτή των Αγίων Πάντων, σε μια εποχή που η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές και ο λαός μας χρειάζεται και την προσευχή και την αγάπη και τη στήριξη των Επισκόπων της Εκκλησίας μας.

Ο κ. Δαμασκηνός στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας στη ζωή μας και πως ο τρόπος της δικής τους ζωής πρέπει να αποτελεί για εμάς παράδειγμα.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσις των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον ναό,  και των Αγίων Πάντων στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Διαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο του Ιησού μας Χριστού, «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν», παροτρύνοντας το εκκλησίασμα να ακολουθήσουμε τις εντολές του Κυρίου μας και να Τον ομολογούμε σε κάθε βήμα μας.

"Βρισκόμαστε μπροστά στην πρόσκληση του Χριστού μας και πρέπει να την αποδεχθούμε όλοι, με την ομολογία μας που είναι μαρτύριο και μαρτυρία. Δεν αρκεί να λέμε απλώς ότι πιστεύουμε και αυτό στις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να διώξουμε τον εγωισμό που μας απομακρύνει από τον Χριστό και να ομολογούμε το θέλημά Του έμπροσθεν των ανθρώπων, για να ομολογήσει και Εκείνος για εμάς στον Πατέρα και Θεό μας", ανέφερε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου.

Και συνέχισε λέγοντας πως "πρέπει να πάρουμε τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και με βαθειά πίστη να γίνουμε φίλοι του Χριστού όπως Εκείνοι. Η πίστη μας δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Είναι τρόπος και στάση ζωής. Και προορισμός μας δεν είναι η εφήμερη ζωή αλλά η Βασιλεία των Ουρανών".

Και κατέληξε στο λόγο του ο κ. Δαμασκηνός συμβουλεύοντας και προτρέποντας για μια ακόμη φορά το εκκλησίασμα να βάλουμε το Χριστό στην καρδιά μας και να γίνει ο γνώμονας και η πυξίδα της ζωής μας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 67675
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!