Καστορίας: "Οι ταπεινές μας ευχές, συνοδεύουν τον Πατριάρχη μας"

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος πόλεως Καστοριάς.

Το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και παρόντων κλήρου και λαού, οι οποίοι και προσκύνησαν με κάθε ευλάβεια μέρος των λειψάνων του Αγίου Λουκά, όπως και μια ιερατική ζώνη και ιερό επιτραχήλιο από τα άμφια που χρησιμοποιούσε ο Επίσκοπος Συμφερουπόλεως και τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καστορίας και κληρικών της Μητροπόλεώς του.

Στο λόγο του ο κ. Σεραφείμ, μίλησε για το βίο του Αγίου αυτού της Εκκλησίας μας, καθώς και για την εποχή που έζησε και δραστηριοποιήθηκε συγκρίνοντάς την, με την σημερινή. Ο ακρίτας Επίσκοπος παρότρυνε και συμβούλευσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται με βαθειά πίστη και να προσέχει γιατί η εποχή μας είναι πονηρή.

"Με προσοχή και προσευχή θα εγκατασταθεί η Χάρις του Θεού στην καρδιά μας, στο μυαλό μας και την ψυχή μας και θα καταφέρουμε να ζήσουμε έτσι ακριβώς όπως θέλει ο Χριστός μας, δηλαδή πνευματικά και μυστηριακά", συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσωπο που εκπροσωπεί επάξια την υπ’ Ουρανόν Ορθοδοξία, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος και άγει τα ονομαστήριά του, ευχόμενος υγεία και μακρότητα ημερών αλλά και συνέχιση της ορθοτόμησης του Λόγου της Αληθείας.

"Οι ταπεινές μας ευχές, συνοδεύουν τα ονομαστήρια του Πατριάρχου μας", κατέληξε ο κ. Σεραφείμ καλώντας το εκκλησίασμα να προσευχηθούμε γι’ αυτόν όπως και εκείνος για μας.

Image

Image

Εμφανίσεις: 75674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!