'Ανθιμος: «Οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" έχουν δίκαιες αφορμές»

ImageΣτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, με αφορμή τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων Πολιτών».

Ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων πολιτών" έχουν δίκαιες αφορμές και θα μπορούσαν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα, όμως, απουσιάζουν η ελπίδα και η μετάνοια. Ελπίδα που θα εδράζεται επάνω σε όραμα και σε ακλινή προσανατολισμό.

«Μετάνοια για όσα μέχρι τώρα πράξαμε, ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί. Η ελπίδα απαιτεί υπευθυνότητα και η μετάνοια διορθώνεται με "δουλειά". Ειδ' αλλως, το κίνημα θα " ξεφουσκώσει" και είναι κρίμα!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Εν συνέχισε, ότι «οι μισθοί μας ήταν η προσωποποίηση της αδικίας. Αυτό ήταν αδύνατο να συνεχιστεί. Μας περιδίνιζε σε μανία πλουτισμού ή διασπαθίζονταν αλόγιστα».

«Η αδικία αυτή, ας μην συνεχιστεί με περικοπές που θα φέρουν εξαθλίωση και βία. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα χωρίς να καταστρέψουμε αυτό που θέλουμε να διορθώσουμε», υπογράμμισε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 52605
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!