Θεσσαλονίκης Άνθιμος "Γιατί μας βασανίζετε τόσο;" -Video-

ImageΓια τις επιθέσεις κατά τις Ελλάδος μίλησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Επίσης αναφέρθηκε και στα σφάλματα της χώρα, τονίζοντας ότι: "Κάποιοι σαν τους Φαρισαίους και τους Γραμματείς που πήραν τον Τυφλό που είδε το φως του με το θαύμα από τον Χριστό και του έβγαλαν κυριολεκτικώς την ψυχή για να δούνε πως έγινε αυτό και άνοιξαν τα μάτια του και είδε, σαν αυτόν έχουν παραλάβει την Ελλάδα και τους Έλληνες, όχι όλοι ευτυχώς, και τους μετακινούν από εδώ και από εκεί. Δεν θα πω ορολογίες, δεν θα πω αξιώματα, δεν θα πω ονόματα για να μην υπάρξει καμία εμπλοκή σε όλα αυτά τα οποία λέγω."

"Επιθέσεις λοιπόν κατά της Ελλάδος, κατηγορίες, αμφισβητήσεις, ανακρίσεις, φαντασιώσεις, φθόνος, εχθρότητα, συμβούλια, διαβούλια και το χείριστο πάντων αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία τόνισε: "Θα ξοφλήσουμε τα χρέη μας και τις οφειλές μας. Αλλά μην μας προσβάλλεται και μην μας πλήγετε. Είμεθα ένας ολόκληρος λαός και μάλιστα ένας ιστορικός λαός που σας προσφέραμε και εμείς πολύτιμη συνδρομή στον Πολιτισμό, στα Γράμματα, στις Τέχνες και στους νεότερους πολέμους."

"Γιατί μας βασανίζετε τόσο;", υπογράμμισε ο δυναμικός Ιεράρχης.

«Καλά κάνουν όλοι αυτοί και συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις. Σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και αλλού χωρίς κομματικές διακρίσεις αλλά διεκδικώντας, λέγοντας δηλαδή στους... Ευρωπαίους ότι θα σας δώσουμε πίσω τα χρήματά σας αλλά μην μας πιέζετε. Μην μας βάζετε προθεσμίες και μας απειλείτε ότι θα μας βγάλετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αναφερόμενος στους "Αγανακτησμένους" ο κ. Άνθιμος

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="600" height="400"}fIuHYWBuBXw{/youtube}

Εμφανίσεις: 83952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!