Ο Καστορίας Σεραφείμ εγκαινίασε ναό του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου

ImageΤα εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ , παρεκκλήσιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στη μορφή του Οσίου Ιωάννου, προτρέποντας τους πιστούς να τον ομοιάσουμε στην πίστη.

"Να βάλουμε το Χριστό μέσα στην καρδιά μας και να Τον αγαπήσουμε καρδιακά γιατί έτσι οφείλουμε και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά και γιατί μόνο έτσι θα δούμε τη ζωή μας να οδεύει προς την ανάσταση, προς την αληθινή χαρά και ευτυχία που προσφέρει μόνον ο Κύριός μας", συνέχισε ο Επίσκοπος Καστοριάς.

"Σημερινό μήνυμα που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε στην πράξη είναι αυτό που είπε ο ίδιος ο Χριστός στους μαθητές Του «μη ταρασσέσθω υμών η καρδία, πιστεύετε εις τον Θεόν και εις εμέ πιστεύετε».

Η αληθινή και δυνατή πίστη στον Ιησού μας Χριστό θα μας οδηγήσει στη σωτηρία και τη θέωση.

Η πίστη οδήγησε και τον όσιο Ιωάννη στη θέωση και σήμερα βρίσκεται ανάμεσά μας με τη θαυματουργική του παρουσία και δια πρεσβειών του οποίου αιτούμαστε να μας ελευθερώσει ο Χριστός μας από τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε", κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαρίστησε την κα Ζωή Μάντου, η οποία ήταν αυτή που ενίσχυσε με την προσφορά της, τις ανάγκες για να γίνει το παρεκκλήσιο του οσίου και θαυματουργού Ιωάννου του Ρώσου.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 60025
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!