Ονομαστήρια Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου

ImageΜε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας Αττικής την εορτή των εφόρων κα προστατών της ενορίας του.

Τριπλά εόρτασε ο Ιερός μας Ναός φέτος. Κατά πρώτον εόρτασε την εορτή των Αγίων του, κατά δεύτερον εόρτασε τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου και τρίτον την έλευση τεμμαχίου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ψάλθηκαν για πρώτη φορά και τα εγκόμια των Αγίων.

Αμέως μετά την ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια  αρχιερατικό συλείτουργο Ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κωνσταντίνου και των συλλειτουργόυντων αυτώ Σεβασιωτάτων Μητροπολιτών Καισριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και  Σύρου, Τήνου, Μήλου, Κέας, Άνδρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου.

Το θείο λόγο εκύρηξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευλογημένου λαού του Θεού εις το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Image
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των λειψάνων της Αγίας Ελένης και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου δια των κεντρικών οδών της ενορίας μας προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Παντελεήμωνος Ραπτέα Ιεροκύρηκος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε της δεήσης η οποία εψάλλει έμπροσθεν του επισκοπείου όταν έφτασε εκεί η ιερά πομπή.

Μετά το πέρας της ιεράς λιτάνευσης εψάλλει η ιερά Παράκληση των Αγίων μας.

Να σημειωθεί οτι το λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 26/05/2011 μετά την ακολουθία του Εσπερινού.
Ο ναός είναι ανοικτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Εμφανίσεις: 76209
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!