Στη Μολδαβία ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμονας

ImageΑπό το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου και τον αρχιμ. Ματθαίο Ψωμά, βρίσκεται στο Τιράσπολ της Μολδαβίας (Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας).

Τον σεβασμιώτατο προσεκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράσπολ κ. Σάββας προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Ελλήνων Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων.

Ο τοπικός ποιμενάρχης υποδέχθηκε την αποστολή από τη Βέροια στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας Κισσινάου και εν συνεχεία μετεβησαν στην έδρα της ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Την Κυριακή 22 Μαΐου τελέστηκε συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό ναό του Χριστού και ακολούθησαν επισκέψεις σε ιερές μονές και άλλα προσκυνήματα μεταξύ των οποίων και η ιερά μονή αγίου Παχωμίου.

Το βράδυ παρακολούθησαν εκδήλωση προς τιμήν των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην αίθουσα «Παλάτι της Δημοκρατίας», που περιελάμβανε συναυλία συμφωνικής μουσικής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαΐου την αποστολή θα δεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ίγκορ Νικολάϊ Σεργκέγιεβιτς στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την πανηγυρική θεία λειτουργία για τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο την Τρίτη 24 Μαΐου.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 93050
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!