Έκκληση Δημητριάδος Ιγνατίου για ενότητα και σύμπνοια

ImageΤην ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας στην Ελληνική κοινωνία τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατακλείοντας την Γενική Ιερατική Σύναξη του μηνός Μαΐου της τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και απηύθυνε, ταυτόχρονα, αγωνιώδη έκκληση προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των καιρών, για τον τόπο μας, ιδιαίτερα στο επόμενο δίμηνο, κατά το οποίο, όπως επεσήμανε, «θα υπάρξουν κρίσιμες και σημαντικές εξελίξεις».

Κάλεσε, επίσης, τους Κληρικούς του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν, ακόμα περισσότερο, με αυταπάρνηση, ταπείνωση, κοινωνική ευαισθησία, αγάπη, διάκριση και ανιδιοτέλεια, στηρίζοντας οποιονδήποτε άνθρωπο θα προστρέξει στην Εκκλησία, αναζητώντας κάθε είδους βοήθεια.

Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ενοριών στην διευθέτηση του κοινωνικού έργου και ζήτησε ετοιμότητα για την επαύξησή του.

Ομιλία Αρχιμ. Ανδρέα Κονάνου

Κεντρικός ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη ήταν ο Αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Εκπαιδευτικός, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η ομορφιά της Ιερατικής ζωής»

Ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε στη ζωή του ιερέα, η οποία δεν μεταβάλλεται μαγικά με τη χειροτονία αλλά χρειάζεται συνεχή αγώνα γιά νά μην δείχνει άλλο απ’ αυτό πού έχει στην καρδιά του.

Τόνισε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να απογοητεύεται γιατί σε βάθος χρόνου βλέπει τα αποτελέσματα της καλής μας διακονίας, καθώς είναι ο μόνος στον οποίο, τελικά, μπορούν να «ακουμπήσουν» οι άνθρωποι. Και ο Θεός φροντίζει τον ιερέα για κάθε του ανάγκη.

Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, ο ομιλητής παρουσίασε το πώς βλέπουν οι νέοι την Εκκλησία και τους ιερείς.

Για τη σχέση μεταξύ τους τόνισε ότι χρειάζεται, από την πλευρά του ιερέα, αυθεντικότητα, επαφή με την πραγματικότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον γιά τή ζωή καί τά προβλήματα των
νέων.

Ὁ Χριστός ήταν πάντα εκπληκτικός καί αναπάντεχος στή διαχείριση των ανθρώπων.

Ὁ ιερέας πρέπει να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ελευθερία και στην αποκάλυψη ότι ο Θεός τους αγαπά.

Εμφανίσεις: 46582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!