Εορτή Αγίου Σεραφείμ πολιούχου της πόλεως Καρδίτσης

ImageΤο διήμερο 7-8  Μαΐου, η Ιερά μας Μητρόπολη εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, πολιούχου της πόλεως Καρδίτσης, με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 7 του μηνός Μαΐου το πρωΐ έγινε η μεταφορά Κάρας του Αγίου από την Ιερά Μονή Κορώνης, όπου φυλάσσεται, στην γενέτειρά του Πεζούλα Αγράφων.

Εκεί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των πιστών από τα γύρω χωριά.

Το απόγευμα και περί ώραν 5:30 μ.μ. τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, όπου και ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου. 

Αργότερα και περί ώραν 7:00 μ.μ. έγινε η επίσημος υποδοχή της τιμίας Κάρας στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Αυλώνος κ. Χριστοδούλου του Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 8 του μηνός Μαΐου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, του Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.

Ακολούθως τελέστηκε λιτάνευσις της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους  της πόλεως, και Αρτοκλασία στην Κεντρική πλατεία.

Στην μεσημεριανή τράπεζα που παρετέθη από τον Δήμαρχο Καρδίτσης κ. Κωνσταντίνο Παπαλό, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος τίμησε τους παρευρισκομένους Αρχιερείς  με το εγκόλπιο του Αγίου Σεραφείμ.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 59721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!