Λαρίσης Ιγνάτιος προς νέους "Να γίνετε Χριστού ευωδία"

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος πραγματοποίησε στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης τη λήξη του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Μητροπόλεώς μας.

Το φροντιστήριο των Κατηχητών λειτούργησε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και από τον διετή κύκλο φοιτήσεως που χρειάζεται για την παραλαβή του διπλώματος, ήδη έχουν αποφοιτήσει άνω των 100 κατηχητών.

Μετά απο μια προσεκτική και διδακτική περίοδο φέτος περάτωσαν τα κατηχητικά μαθήματα και παρέλαβαν από τον Σεβασμιώτατο το δίπλωμα του Κατηχητού 18 νέοι άνθρωποι.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους νέους κατηχητές, τους μίλησε για την ελευθερία που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο και με την ευκαιρία της εορτής της Κυριακής των Μυροφόρων παρεκίνησε τους πάντες να αρωματίζουν με την παρουσία τους την κοινωνία και να ευωδιάζουν τα παιδιά που θα κατηχήσουν με τα Θεία μύρα του Κυρίου, να γίνουν όπως χαρακτηρηστικά τους τόνισε ΄΄ Χριστού ευωδία ΄΄.

Λίγο πριν να επιδώσει ο Σεβασμιώτατος τα διπλώματα, συνεχάρη όλους τους κατηχητές και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και για τη δραστηριοποίηση τους στη κατήχηση των νέων παιδιών. Παράλληλα απηύθυνε ευχαριστίες στον π. Δημήτριο Καρανίκα για τη φιλοξενία, σε όλους όσους πέρασαν από το βήμα και δίδαξαν, καθώς και στον υπεύθυνο του Φροντιστηρίου Κατηχητών κ. Κωνσταντίνο Τσιουμπέκα, μετεωρολόγο και θεολόγο, ο οποίος είχε τον συντονισμό της όλης χρονιάς.

Image

Εμφανίσεις: 28394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!