Αιτωλίας Κοσμάς «Δώρο Θεού η παρουσίας σας, σήμερα στο Αγρίνιο»

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, του πολιούχου Αγρινίου Αγίου Χριστόφορου στο νέο ιερό ναό του Αγίου.

Του πανηγυρικού  εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου Ιεροθέου Σιδηροκάστρου Μακαρίου και Αιτωλίας Κοσμά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, οι Αρχές του τόπου καθώς και χιλιάδες πιστοί.

Καλωσορίζοντας ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς τον Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Στον εφετεινό εορτασμό Μακαριώτατε προστέθηκε μία χαρά μεγάλη. Η δική σας προσωπική  παρουσία ο ερχομός σας στην Ιερά Μητρόπολή μας και στο Αγρίνιο. Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς, η παρουσία σας, για να προεξάρχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου».

«Η παρουσία σας, το ομολογούμε μας πλήρωσε από χαρά και αγαλλίαση. Δεν είναι απλό γεγονός για εμάς το να προΐσταται των λατρευτικών ακολουθιών, και να προσεύχεται και να μας ευλογεί ο πρώτος της Ελλαδικής Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κοσμάς.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην πίστη του λαού του Αγρίνιου, τονίζοντας ότι "δεν νοείτε Αγρίνιο χωρίς τον Άγιο Χριστόφορο".

«Ειλικρινά οφείλω να ομολογήσω Μακαριώτατε ότι βρίσκεσθε ανάμεσα σε ένα ευλογημένο πιστό, αγωνιστικό και συνειδητά ορθόδοξο λαό, ο οποίος κατηχημένος και γαλουχημένος από αειμνήστους ιεράρχας και εργάτας του ευαγγελίου, αγαπά την Εκκλησία, ζει και αγωνίζεται για την διαφύλαξη της ορθοδόξου αληθείας», ανέφερε ο κ. Κοσμάς κλείνοντας.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά, για την πρόσκληση να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Αγρινίου Άγιο Χριστοφόρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μου δώσατε την ευκαιρία και τους Αγίους αδελφούς, να οδηγήσουμε ευλαβικά τα βήματα μας, να ασπαστούμε την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου και να λάβουμε την ευλογία του και την βοήθεια του».

«Επίσης, να αντικρίσουμε αυτό το πλήρωμα το ευλαβικό, που δίνει αυτή η συνάντηση μια πληροφορία εσωτερική, ότι ενώ δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ μεταξύ μας, εντούτοις νιώθουμε ζεστά μέσα μας, ότι είμαστε αδέλφια, ότι είμαστε παιδιά της ίδιας οικογένειας», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, ότι «ακολουθούμε μια πορεία σε  μια εποχή δύσκολη, όμως εμείς ξέρουμε και έχουμε διδαχθεί, ούτε πανικός μας πιάνει, ούτε απελπισία. Να έχετε θάρρος και ο Θεός, θα μας δυναμώνει πάντοτε».

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 62828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!