Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην Τήνο

ImageΗ ιερά νήσος Τήνος υποδέχθηκε σήμερα, Κυριακή του Αντιπάσχα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Ο κ. Αθηναγόρας στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ δια μέσου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και το Ιερατείο και τα μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, αναφερόμενος στην σημερινή εορτή, μεταξύ άλλων είπε:

«...Τα τροπάρια της θ’ ωδής του κανόνος της σημερινής εορτής της ψηλάφησης του Αγίου Αποστόλου Θωμά μας δίνουν και το νόημά της. Τη δυνατότητα, δηλαδή, που απέκτησε ξανά ο άνθρωπος με την Ενανθρώπηση, το Πάθος, τον Θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της προσέγγισης στο Θεό και από απρόσιτος όπως ήταν την παλαιά εποχή, ανοίγει και πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με το Θεό και ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται όπως ο Αδάμ στον παράδεισο, φίλος προς τον Θεό, έχοντας τη δυνατότητα όχι απλώς να τον αγγίξει, να τον ψηλαφήσει όπως έγινε με τον Θωμά αλλά δια της Θείας Κοινωνίας να ενσωματωθεί με Αυτόν και να πραγματοποιήσει και στην προσωπική του ζωή το περιεχόμενο και το νόημα της Εκκλησίας  που είναι Σώμα Χριστού, να γίνει, δηλαδή, και αυτός μέλος δυναμικό του Σώματος του Χριστού και μέλος της Βασιλείας Του.».

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην προσλαλιά του εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β’, μεταξύ άλλων είπε:

«Υποδεχόμαστε σήμερα μέ συγκίνηση  και δεχόμαστε τις ευχές ενός Ιεράρχου, ο οποίος διακρίθηκε ως στενός βοηθός και αποτελεσματικός συνεργός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών, όσο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών...

...Υιικά  κλήρος και λαός, και ως εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄, τα προς το πρόσωπό σας αγαθά αισθήματα του οποίου γνωρίζετε, σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε ο Κύριος, διά πρεσβειών της Μεγαλόχαρης Μητρός Του, να σας χαρίζει πολυετή, υγιεινή, ανέφελη και ακύμαντη Αρχιερατεία προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας καί αίνο του προσκυνητού Του Ονόματος!»

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 68733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!