Καστορίας Σεραφείμ "Ο Χριστός είναι η μονή ελπίδα του κόσμου"

ImageΜε ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππα Πετσάλνικου, των υπολοίπων πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών αλλά και πλήθος κόσμου.

Στην ακολουθία του Επιταφίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, οποίος και κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να συμψάλλουν τα εγκώμια του Δεσπότη Χριστού.

Εν συνεχεία έγινε η έξοδος του Επιταφίου στους δρόμους της πόλεως της Καστοριάς με επίκεντρο την πλατεία «Ομονοίας», όπου έγινε και η συνάντηση των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Στο μικρό χαιρετισμό του ο κ. Σεραφείμ, κάλεσε το ποίμνιό του, να βάλει στην καρδιά του τον Χριστό, που είναι η μόνη ελπίδα του κόσμου, γιατί θα είναι αυτός που θα μας βγάλει από τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Και έκλεισε λέγοντας, "ας πλησιάσουμε τον Κύριό μας, που πόνεσε για τη δική μας σωτηρία, και ας γεμίσουμε τα χείλη μας, την καρδιά μας, το μυαλό μας και την ψυχή μας με τον ύμνο που θα μας φέρει πιο κοντά Του, «εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός, Αμήν».

Φωτογραφίες: Romfea.gr

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 63231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!