Έγγραφο του Καισαριανής στη Σύνοδο για την Κάρτα του Πολίτη

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ κατέθεσε με έγγραφο του στην Ιερά Σύνοδο τις απόψεις του για την «Κάρτα του Πολίτη» που έχουν ως εξής:

Α) Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να έχει εμφανώς η αφανώς και κατ’ ουδένα τρόπο να αναμειγνύεται σ’ αυτή ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.

Β) Πέραν της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητος του πολίτη να μην καταγράφωνται σ’ αυτή προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες για τον πολίτη στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών.

Γ) Η «Κάρτα του Πολίτη» να μην επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία από διάφορες Κρατικές Υπηρεσίες η κέντρα εξουσίας και διαχειρίσεως πληροφοριών.

Δ)  Οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα Αρχεία να είναι διαβαθμισμένοι, όπως και η ηλεκτρονική αποθήκευσή τους για την προστασία του πολίτη από κακόβουλες αλλοιώσεις και επεμβάσεις.

Ε) Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του.

Εμφανίσεις: 78254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!