Σεβασμό στα έθιμα ζητάει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

ImageΣυνέντευξη παραχώρησε, χθες το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια της οποίας αφενός απηύθηνε το Πασχαλινό του μήνυμα και, αφετέρου, ζήτησε από τους νέους του νησιού να σεβαστούν τα έθιμα του τόπου μας και να μην δημιουργήσουν ντροπιαστικές εικόνες.
“Θέλω να παρακαλέσω τους νέους να μην προβούν στην ασχήμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Παλιότερα, έβγαζαν τις πινακίδες των καταστημάτων και τις τοποθετούσαν σε άλλα μαγαζιά, μια διαδικασία που αποτελούσε ένα αθώο αστείο, το οποίο δεν έβλαπτε κανέναν. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τοποθετούσαν διάφορα αντικείμενα (πινακίδες, ψυγεία, ρόδες, κ.λ.π.), στην πλατεία Σολωμού, ενέργεια που είναι υβριστική για τον πολιτισμό μας.

Η πλατεία μετατρεπόταν σε χωματερή και οι ξένοι επισκέπτες έβλεπαν μια άθλια εικόνα. Με τη βοήθεια των αρμοδίων Αρχών, καταφέραμε να εξαφανίσουμε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Ελπίζω να μην τολμήσει κανείς να επανέλθει σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο του παρελθόντος. Από ΄κει και πέρα, ζητώ από τα καταστήματα της πλατείας Αγίου Μάρκου να περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, προκειμένου ο κόσμος να παρακολουθήσει απρόσκοπτα την Ανάσταση και να έρθει για τον Επιτάφιο” ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί η εκκλησία να βοηθήσει τους φτωχούς του νησιού μας, ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε τα παρακάτω:

“Η εκκλησία στηρίζεται στον κόσμο. Αν οι πιστοί, λοιπόν, δώσουν χρήματα για να ανάψουν το κερί τους, τότε και εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους ανήμπορους. Προχθές, ανοίξαμε το παγκάρι και διαπιστώσαμε ότι τα λεφτά που υπήρχαν μέσα, δεν επαρκούσαν ούτε για τα λειτουργικά έξοδα του Μοναστηριού. Εμείς, δεν έχουμε ούτε περιουσίες, ούτε λαμβάνουμε ενοίκια από πουθενά. Αν ο κόσμος, λοιπόν, δεν μας στηρίξει, από πού θα βρούμε χρήματα για τους φτωχούς;”.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ΧΥΤΑ, ο Δεσπότης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί για να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί που αντιδρούν δεν αντιπροτείνουν κάποιον χώρο.

Αναφερόμενος στο νέο Νοσοκομείο, δήλωσε πως αυτό δημιουργήθηκε με τη δική του επιμονή και συμπλήρωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, αφού το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση.

Τέλος, σημείωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη των Στροφάδων και πρόσθεσε ότι με τη συμβολή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας της Πελοποννήσου και του Λιμεναρχείου, καθώς και με την… πλημμελή συνδρομή του Πάρκου, από την περιοχή δεν… περνάει ούτε κουνούπι, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται επαρκώς το πρόβλημα με τη λαθροθηρία.

Εμφανίσεις: 62518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!