Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ιερά Νήσο Τήνο

ImageΜε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής, 17 Απριλίου στην Ιερά Νήσο Τήνο η ακολουθία του Νυμφίου, υπό το φως των κεριών και των καντηλίων της Μεγαλόχαρης.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, παρουσία του Δημάρχου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής καθώς και τον Αρχών του Νησιού.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ναός ήταν γεμάτος από την προσέλευση των πιστών οι οποίοι κράτουσαν αναμένα κεριά στα χέρια.

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στη σημασία της Μ. Εβδομάδας και τα πάθη του Χριστού.

"Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη για την Μεγάλη Εβδομάδα, τις ημέρες αυτές εύχομαι να ζήσουμε το πραγματικό νόημα των παθών του Κυρίου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σύρου.

Εν συνεχεία τόνισε: "Εύχομαι να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε και την Ανάσταση του Κυρίου μας".

Ο Γενικός Αρχιερατικός Τήνου, Πρωτ. Γέωργιος Φανερός μιλώντας στην Romfea.gr, μεταξύ άλλων δήλωσε: "Στο ναό δεν υπήρχε ούτε ένα φως, μόνο κεριά και τα καντήλια της Παναγιάς μας φώτιζαν. Οι προσκυνητές με πολύ κατάνυξη συμμετείχαν στην ακολουθία, και με προσοχή άκουσαν τα πατρικά λόγια του Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου".

Image

Image

Εμφανίσεις: 59254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!