Καστορίας Σεραφείμ "Ο Χριστός μας είναι περίλυπος για όλους μας"

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Επίκεντρο της εορτής, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στον οποίο χοροστάτησε το απόγευμα και λειτούργησε ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό της Βαϊοφόρου εορτής, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση «Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος», τους οποίους ερμήνευσαν από κοινού, η σχολή βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ. Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς» και ο σύλλογος ιεροψαλτών της Ι.Μ. Καστορίας «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, τίμησε με το Σταυρό του Αγίου Μηνά – τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας – τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Συλλόγου Ιεροψαλτών και χοράρχη κ. Γεώργιο Αποστολίδη, για την πολυετή διακονία του στο αναλόγιο και στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και του ευχήθηκε να έχει πλούσια τη Χάρη του Θεού και να οδεύει μυστηριακά ζώντας την υμνογραφία της Εκκλησίας μας, ώστε μια μέρα να δει το φως το αληθινόν, τον Ιησού μας Χριστό.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του κ. Σεραφείμ και παρόντων πλήθους πιστών που γέμισε τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό αλλά και προσέτρεξε στο Άγιο Ποτήριο, μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το αίμα, Τού μετά βαΐων και κλάδων υποδεχθέντα στην Ιερουσαλήμ Ιησού Χριστό.Image

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας επί τη εορτή των Βαΐων, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ο Κύριός μας λυπάται, αγωνιά, τρομάζει και φοβάται.

"Ο Χριστός μας είναι περίλυπος, όχι για το φρικτό μαρτύριο του πραιτωρίου, τους κολαφισμούς, το φραγγέλωμα, τις ύβρεις και τις συνεχείς βλασφημίες, τους γέλωτες και την πορφυρά χλαίναν, τον κάλαμο και τον ακάνθινο στέφανο, ούτε ακόμη για την πορεία προς τον Γολγοθά, τον Σταυρό και τον θάνατο, τα οποία εκούσια καταδέχθηκε, αλλά για εκείνους, πού δεν κράτησαν την πίστη τους και εγκατέλειψαν το δρόμο του χρέους τους, παραβίασαν τη συνείδησή τους, έγιναν αναξιόπιστοι απέναντι στο λαό του Θεού, για εκείνους που ασεβούν κατά του Θεού, για εκείνους που στο διάβα των αιώνων, διοχετεύουν το μικρόβιο της απιστίας και της αρνήσεως, ιδιαίτερα στις καρδιές των νέων μας, παρουσιάζοντας την αλήθεια ως ψέμα και το φως ως σκοτάδι, ο Χριστός μας είναι περίλυπος για όλους μας", σημείωσε ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε εντός του Ιερού Ναού η λιτάνευση με τον Επίσκοπο και τους ιερείς να κρατάνε στα χέρια τους βάγια, τα οποία και μοίρασε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος στο εκκλησίασμα.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 61119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!