Κουρά Μοναχής από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο

ImageΜε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου, την Κουρά της Δόκιμης Μοναχής Άννας, εις την οποία έδωσε το όνομα Μακαρία.

Εις την τελετή, εις την οποία είχε προσέλθει μεγάλο πλήθος προσκυνητών από την Ομβριακή, και άλλα μέρη της Μητροπόλεως, παρευρέθησαν οι αδελφότητες καλογραιών των Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας και έψαλλαν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

Στο τέλος της Κουράς ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πιστούς, οι οποίοι με πολλή συγκίνηση παρηκολούθησαν την κατανυκτική ακολουθία του Μοναχικού Σχήματος.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του διότι ύστερα από 100 χρόνια αναβιώνει το Μοναχικό ιδεώδες εις την διαλελυμένη Ιερά Μονή.

Ακολούθως έδωσε πατρικές συμβουλές στη Μοναχή Μακαρία και την προέτρεψε να εφαρμόσει τις αρετές της υπακοής, της ταπεινώσεως και της ακτιμοσύνης.

Τόνισε ιδιαιτέρως, ότι το όνομα «Μακαρία» το έδωσε εις τιμήν και μνήμην της μακαριστής Ηγουμένης του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης Μακαρίας, η οποία υπήρξε αγωνίστρια Μοναχή και αξιώθηκε να βρει το λείψανο του Αγίου Εφραίμ.

Κλείνοντας, της ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη στο δύσκολο αγώνα της Μοναχικής ζωής και να αναδείξει την Ιερά Μονή πνευματικό φάρο και καταφύγιο ψυχών εις δόξαν Θεού και οικοδομή του λαού.

Ακολούθως ο κ. Νικόλαος Μανωλόπουλος, μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που επεφύλαξε στο Μοναστήρι και για την αμέριστη συμπαράστασή του στα έργα ανακαινίσεως της Μονής, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που έγιναν στην Μονή και ευχαρίστησε όλους όσοι εβοήθησαν στα έργα αυτά.

Μετά την ακολουθία, η νέα Μοναχή εδέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου, των Μοναζουσών και του λαού.

Εμφανίσεις: 66045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!