Απαντήσεις από την Μητρόπολη Ύδρας έχει ζητήσει το υπουργείο Παιδείας

ImageΗ Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Διοίκησης του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες, τα οποία αφορούν την παραχώρηση μεγάλης έκτασης στην Ερμιονίδα σε ιδιωτική εταιρεία.

Έγγραφο της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενημερώνει τους βουλευτές του ΚΚΕ,Γιώργο Μαρίνο, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννη Πρωτούλη και Νίκο Καραθανασόπουλο, ότι το υπουργείο έχει ζητήσει όλα τα στοιχεία «για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε», αλλά «και τις διατάξεις στις οποίες στηρίχθηκε».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν καταγγείλει ότι δόθηκε από το Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, με την έγκριση της Μητρόπολης Ύδρας, μεγάλη έκταση στη θέση Θερμησία Ερμιονίδας, για 30 χρόνια και με πρόβλεψη παράτασης για άλλα 30 έτη, στην εταιρεία “Hydra Mare D AE” του Ομίλου Apollo Capital Group.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές η έκταση ορίζεται από κορυφογραμμές βουνών, οροπέδια και εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα. Αναφέρουν επίσης ότι η έκταση διασχίζεται από ποτάμια και ρέματα, περιβόλια και ελαιώνες, βουνά, δάση και δασώδεις εκτάσεις, αποβάθρες και αιγιαλό.
Εμφανίσεις: 1383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!