Καστορίας Σεραφείμ "Είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε τις ηγετικές μορφές"

ImageΜε ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλισε το Ναό.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τους Χαιρετισμούς μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Επίσης στο τέλος της ακολουθίας, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκα, με τη συμπλήρωση 13 ετών από την κοίμησή του.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, αναφέρθηκε στο λόγο του στη μορφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε τις μεγάλες ηγετικές μορφές που πέρασαν στην ιστορία, όπως αυτή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, να προσευχόμαστε για τους εκκλησιαστικούς και εθνικούς άνδρες που στιγμάτισαν με την παρουσία τους τη ζωή της Εκκλησίας και που μας μετέδωσαν το ζήλο της ιεροσύνης".

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μητροπολίτης Καστορίας, πάντοτε μνημονεύει στα Άγια τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, όπως και τον Μακαριστό Χριστόδουλο.

Image

Image

Εμφανίσεις: 84130
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!