Ο Φθιώτιδος Νικόλαος δίνει τέρμα στις συνεστιάσεις τη Μ. Τεσσαρακοστή

ImageΣε μια αξιέπαινη ενέργεια προέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, όσον αφορά την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις και συνεστιάσεις τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με ανακοίνωση της, αναφέρει τα εξης:

Κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καταφθάνουν στην Ιερά Μητρόπολη προσκλήσεις για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου η εκπροσώπου του σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, με συνεστιάσεις και χορούς, τις οποίες διοργανώνουν σύλλογοι της περιοχής.

Λυπούμεθα, διότι παρά την εκτίμηση και αγάπη πού διατηρούμε εις τούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, δεν δυνάμεθα να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις αυτές, για το λόγο ότι αυτή την περίοδο η Εκκλησία μας βιώνει τη νηστεία και αποτρέπει τούς πιστούς από εκδηλώσεις, πού καταλύουν τη νηστεία και αντιβαίνουν στην πνευματικότητα της περιόδου αυτής.

Θα ήταν ευχής έργον οι οργανωτές των χαρμόσυνων αυτών εκδηλώσεων, στις οποίες, όπως έχουμε πληροφορίες, καταλύεται κρέας και άλλα αρτήσιμα φαγητά και επικρατεί ξεφάντωμα χορού και τραγουδιού, να κρατούσαν την παράδοση και να μετέθεταν τις εορταστικές εκδηλώσεις μετά το Πάσχα.

Η ισοπέδωση προαιωνίων αρχών και υψηλών ιδανικών, επιπλέον δε, η κατάργηση με τρόπο επιπόλαιο της αγίας νηστείας, δεν ωφελούν και δεν συνάδουν με το ήθος του ἑλληνορθοδόξου πολιτισμού, τον οποίον ο τόπος μας σέβεται ως το υψηλότερο και αγιώτερο ιδανικό.

Εμφανίσεις: 92239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!