Βεροίας Παντελήμων "Θυμόμαστε τον αγώνα σας, για τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά"

ImageΤον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, επισκέφθηκε πριν από λίγο στην Ιερά Μητρόπολη η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κα Ντόρα Μπακογιάνη.

Την Πρόεδρο κα Μπακογιάννη υποδέχθηκε στην είσοδο ο Μητροπολίτης Βεροίας, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr" η κα Μπακογιάννη, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Βεροίας για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θυμόμαστε πάντοτε, που ως Υπουργός Πολιτισμού είχατε μεσολαβήσει για την επιστροφή των κειμηλίων από την Παναγία Σουμελά στο Μοναστήρι στην Ελλάδα".

"Ήταν δύσκολο Σεβασμιώτατε, θυμάμαι πόσο μεγάλο αγώνα είχα κάνει τότε, για να επιστραφούν τα κειμήλια αυτά", τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας η κα Μπακογιάννη.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το μεγάλο γεγονός της Θ. Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, όπου η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι "σύντομα θα επισκεφθώ την Παναγία Σουμελά, γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα φέτος".

Πληροφορίες της “Romfea.gr” αναφέρουν, ότι η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

"Υπάρχει θετική προδιάθεση από την Κυβέρνηση της Τουρκίας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολή της Χάλκης, πιστεύω ότι για το θέμα αυτό υπάρχει πρόοδος", ανέφερε η κα Μπακογιάννη στον Μητροπολίτη Βεροίας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προσέφερε στην Πρόεδρο της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" δύο βιβλία, ένα για την ιστορία της Βέροιας και ένα για τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά.

Image

Image

Εμφανίσεις: 88770
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!