Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν "Τα Άχραντα Πάθη" στο Κιλκίς

ImageΤα «Άχρανατα Πάθη», έναν μοναδικό θησαυρό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν εκατοντάδες ευσεβείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου από τις 30 Μαρτίου έως και αύριο 4 Απριλίου.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς εν όψει της Μεγ. Εορτής της Αναστάσεως, υποδέχθηκε "Τα Άχραντα Πάθη" την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

«Τα Άχραντα Πάθη» αποτελούνται από τεμάχια του Τιμίου Ξύλου, του Σπόγγου, της Χλαμύδας, τοῦ Ἀκάνθινου Στεφάνου καί του Λίθου του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας.

Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ μαζί με την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, τόν Κλήρο της πόλεως του Κιλκίς καί τόν εὐσεβῆ λαό υποδέχθηκαν «Τά Άχραντα Πάθη» και εν συνέχεια τελέστηκε ἡ ἀκολουθία τῆς Θ΄ Ὥρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Εκεί, παρέμειναν ως την Παρασκευή, όπου μετά το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, με λιτανεία, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος στρατιωτών και του χριστεπώνυμου πληρώματος μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σήμερα Κυριακή, 3 Απριλίου 2011 θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κιλκίς κ. Εμμανουήλ και την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 11 π.μ. θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών.Image

"Τα Αχραντα Πάθη"

Aποτελούν θησαυρό και καύχημα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανεψιό τους, Όσιο Λεόντιο.

Μέσα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο φυλάσσονται μεγάλα τεμάχια τίμιου ξύλου, ακάνθινου στεφάνου, χλαμύδας, λίθων από τον Πανάγιο τάφο.

Οι χριστιανοί της περιοχής τρέφουν μεγάλη ευλάβεια στο μεγάλο αυτό θησαυρό της πίστης, ώστε ανέκαθεν όταν έχουν προβλήματα επιδημιών, ξηρασίας κλπ, ζητούν τη μεταφορά των "Αγίων Παθών" στο χωριό τους και έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Image

Εμφανίσεις: 104111
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!