Ρόδου Κύριλλος "Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους νεομάρτυρες"

ImageΤο 'αδιαχώρητο' σημειώθηκε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 1η Απριλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, με αφορμή τη μεταφορά της κάρας του Αγίου Οσιομάρτυρος Ραφαήλ, από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο.

Η υποδοχή της τίμιας κάρας έγινε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (στο Μαντράκι) και μεταφέρθηκε με πομπή παρόντων των τοπικών αρχών, στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, όπου εψάλλει Δοξολογία και ακολούθησε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών χαροστατούντος του Σεβ. μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Πλήθος κόσμου από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ, γέμισε ασφυκτικά το ναό της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου για να προσκυνήσει την ιερή κάρα.

Το βράδυ ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 2 Απριλίου εψάλλει το πρωί ο Όρθρος και ακολούθησε η θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Παράκληση του Οσίου.

Την Κυριακή 3 Απριλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού θα εορτασθεί η μνήμη των εν Ρόδω διαλαμψάντων Αγίων και θα τελεσθεί επίσημο μνημόσυνο των αοιδίμων μητροπολιτών Ρόδου, των Ευεργετών της Ορθοδόξου Κοινότητος, των Δωρητών των Ευαγών Ιδρυμάτων της Εκκλησίας, των Διδασκάλων και Ευεργετών της Παιδείας εις Ρόδον, ως και πάντων των Ευεργετών της Εκκλησίας.

Image

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα εορτασθεί και η μνήμη των πεσόντων Κυπρίων αγωνιστών με την παρουσία των Σεβασμιοτάτων μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πάφου κ. Γεωργίου, Ρόδου κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββα.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό θα μιλήσει ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλος Συκής.

Την Δευτέρα 4 Απριλίου το πρωί στις 7.30 θα αρχίσει η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

«Ήταν μια απαίτηση πολλών πιστών εδώ και αρκετά χρόνια. Ύστερα από αίτημα που αποστείλαμε στην Μητρόπολη Μυτιλήνης, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η κάρα του Αγίου Οσιομάρτυρος Ραφαήλ στη Ρόδο για προσκύνημα τις ημέρες της Σαρακοστής. Όπου κι αν έχει μεταφερθεί η κάρα, οι πιστοί συρρέουν για να την προσκυνήσουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους νεομάρτυρες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Η τίμια κάρα του Οσιομάρτυρος Ραφαήλ θα παραμείνει στο ναό του Ευαγγελισμού μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Απριλίου και σύμφωνα με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο θα μεταφερθεί την Δευτέρα το απόγευμα στα χωριά του νησιού, στο νοσοκομείο, στο γηροκομείο και σε άλλα ευαγή ιδρύματα.

Εμφανίσεις: 71889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!