Άνθιμος "Μνημονιακή η απόφαση για τους ιερείς, αλλά οι ιερείς κάνουν και μνημόσυνα"

ImageΣτην πρωινή εκπομπή του ΑΛΤΕΡ “Καλημέρα” μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος σχολίασε θέματα επικαιρότητας

Στην αρχή της εκπομπής ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στο θέμα της ανάποδης σημαίας, τονίζοντας ότι "δεν είναι το θέμα να είναι σωστά βαλμένη η σημαία, αλλά είναι ότι έχει μειωθεί στον ίδιο τον Ελληνικό λαό η εθνική συνήθεια, όλες οι σημαίες να είναι στα μπαλκόνια".

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Wikileaks σχετικά με το Μακεδονικό και τον κ. Πάγκαλο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: "Αυτό είναι απαράδεκτο! Προκειμένου να κλείσουμε το θέμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το καταστρέψουμε".

Απαντώντας για θέμα των παρελάσεων που οι Υπουργοί φοβούνται τα γιουχαΐσματα, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Εγώ απ' ότι γνωρίζω στη Θεσσαλονίκη θα παραστούν όλοι οι βουλευτές, εύχομαι και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν αύριο κάποιοι που κατά την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας θα λειτουργήσουν έτσι, ώστε να μειώσουν την αξία της εορτής αλλά και ταυτόχρονα να απαξιώσουν το αξίωμα το πολιτικών το οποίο εμείς τους το δώσαμε".

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Άνθιμος μίλησε και για το θέμα του 1 προς 5, το οποίο ζητά το μνημόνιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους κληρικούς.

Ο κ. Άνθιμος τόνισε: "Να σας ενημερώσω αμέσως. Εξαγγέλθηκε πως, ότι ισχύει για όλους τους υπαλλήλους θα ισχύει και για τους ιερείς. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό, διότι το σύνολο του κλήρου και υποχρεώσεις έναντι των ενοριών στα χωριά όλη της επικράτειας είναι πολλές, έτσι δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια αναλογία που έχουμε στις άλλες υπηρεσίες."

"Στο χωριό έμεινε τελικά μόνο ένας παπάς που κρατά την κοινότητα, ούτε πρόεδρος, ούτε χωροφύλακας, ούτε δάσκαλος, ούτε κανείς. Ένας παπάς κρατεί τους κατοίκους, και αυτός θεωρείτε απαραίτητος και για εκείνους που επιστρέφουν το καλοκαίρι στο χωριό τους", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Ακόμη, ανέφερε, ότι "εμείς προτείνουμε εάν είναι αυτό να είναι επιεικέστερο, δώστε μας μέσα στο σύνολο του 2011 τη δυνατότητα 300 συνολικά χειροτονιών για να καλύψουμε τα κενά των συνταξιούχων".

"Ο Υπουργός αποφάσισε ως πρώτη δόση τώρα 82 θέσεις, δηλαδή μια θέση σε κάθε μητρόπολη. Μνημονιακή η απόφαση για τους ιερείς αλλά οι ιερείς κάνουν και μνημόσυνα", επεσήμανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας το θέμα που είδε την δημοσιότητα, σχετικά με μοναχές οι οποίες μετέφεραν λεφτά στην Ελβετία ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ανέφερε: "Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο! Αν παίρνουμε και πάμε χρήματα στο εξωτερικό, είναι έγκλημα κατά της πατρίδας μας".

Εμφανίσεις: 101567
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!