Μεσσηνίας Χρυσόστομος “Πάψε να ανακατεύεσαι στις υποθέσεις της Μητρόπολης”

ImageΘα κάνει καλά ο π. Ευστάθιος Κολλάς να πάψει να ανακατεύεται σε εκκλησιαστικές υποθέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθ’ υπόδειξη του φίλου του και καθοδηγητού του συνταξιούχου καθηγητού Πανεπιστημίου, ο οποίος κατάγεται από την Μεσσηνία".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας με την οποία χαρακτηρίζεται παράλληλα ως "προκλητική και ψευδή" η παρέμβαση του Ευσταθίου Κολλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας:

"Επειδή η παρέμβαση του π. Ευσταθίου Κολλά στην υπόθεση του π. Νικ. Θλιμμένου, την οποίαν δημοσίευσε στην εφημερίδα "Ελευθερία" την 13η Μαρτίου 2011, τυγχάνει προκλητική και επιπλέον ψευδής γι’ αυτό και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας απαντά:

Ο π. Ευστάθιος Κολλάς έχει κάθε δικαίωμα: α) Να αυτοχαρακτηρίζεται με οποιονδήποτε τίτλο θεωρεί ότι τον εκφράζει, έστω και αν αυτός, εν προκειμένω «Εκκλησιαστικός Συνήγορος», δεν απηχεί ούτε την πραγματικότητα, ούτε και αναγνωρίζεται επισήμως από κάποιο φορέα!!!

β) Να καταστρώνει γνωμοδοτήσεις νομοκανονικού περιεχομένου, οι οποίες ουδεμίας αποδοχής μέχρι σήμερα έχουν τύχει, αφού τόσο ως προς τη μέθοδο όσο και ως προς την δικονομική σκέψη και προβληματική απηχούν πρωτόλεια νομοκανονικά μορφώματα!!!

γ) Η επιχειρηματολογία του σχετικά με την «διατεταγμένη εκδούλευση του ιερομονάχου» αποτελεί γέννημα της φαντασίας του, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων, τόσο από μέρους του π. Νικ. Θλιμμένου όσο και από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, διαψεύδουν την φαντασίωσή του!!!

Γι’ αυτό θα κάνει καλά ο π. Ευστάθιος Κολλάς να πάψει να ανακατεύεται σε εκκλησιαστικές υποθέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθ’ υπόδειξη του φίλου του και καθοδηγητού του συνταξιούχου καθηγητού Πανεπιστημίου, ο οποίος κατάγεται από την Μεσσηνία, όπως κάνει και με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Καλογραιών και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις καλόγριες.

Δεν πρέπει να ξεχνά ότι υφίσταται και το κανονικό παράπτωμα της εκκλησιαστικής «εισπηδήσεως»" .

Εμφανίσεις: 86908
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!