Ιερεμίας "Παρά τη διαφορά των γλωσσών η Ορθοδοξία παρουσιάζει την αρραγή ενότητα"

ImageΜε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο εορτασμός της 1ης Κυριακής των Νηστειών στην Ελληνόφωνη Ενορία του Σαμπεζύ της Γενεύης.

Πλήθος πιστών και κληρικών συνέρευσε για να εκκλησιασθή και να εορτάση πανηγυρικά την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Πιστοί και από τις τέσσερεις ενορίες, την ελληνόφωνη, τη γαλλόφωνη, τη ρουμανική και τη ρωσική καθώς και αντιοχείς, εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλέστάτου Επίσκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, ως και υπό των ιερέων Αρχιμ. Ιωάννου Ρενετώ, π. Βασιλείου Κοτρότσιου, π. Μιχαήλ Γκοντιάγεφ, π. Φαντι- Σωτηρίου Μπούση, π. Βιργιλίου Βίλκου, π.Αλεξάνδρου Σαγκόφσκι, π. Ιωάννου Σάουκα και του π. Δαμιανού Ιονέσκου.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία έψαλαν η ελληνόφωνη,η γαλλόφωνη, η ρουμανική και η ρωσική χορωδία.

Επίσης παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία οι εκπρόσωποι των Διπλωματικών Υπηρεσιών: ο Πρέσβυς παρά τα Ηνωμένα Έθνη κ.Γεώργιος Κακλίκης, ο Γενικός Πρόξενος Γενεύης κ. Νικόλαος Μπάζας, ο Πρέσβυς παρά τα Ηνωμένα Έθνη της Κύπρου κ.Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, ο Πρέσβυς κ. Δημήτριος Ηλιόπουλος, καθώς και οι πρόεδροι των Ελληνικών Συλλόγων και της Ελληνικής Κοινότητος Γενεύης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά των ιερών εικόνων, η ανάγνωσης των Όρων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου και εν συνεχεία εις το μήνυμά του ανεφέρθει εις την μεγάλη σημασία της εορτής της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και του θριάμβου της Ορθοδοξίας κατά των εικονομάχων.

Ακόμη συνέχισε λέγων, ότι παρά τη διαφορά των γλωσσών η Ορθοδοξία παρουσιάζει την αρραγή ενότητά της και αισθάνεται με συγκίνηση την ιερή αποστολή της εις τον σύγχρονο κόσμο.

Οι θρησκευτηκές αυτές Συνάξεις κατά καιρούς, ομολογουμένως τονώνουν το ηθικό και την πίστη των Ορθοδόξων λαών για να υπενθυμίζουν στον κόσμο ότι το μήνυμα της Εκκλησίας Του, μένει ζωντανό και κηρύσσεται κάθε φορά που δίδεται η ευκαιρία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση εις το πολυπληθές εκκλησίασμα όλων των ενοριών της Γενεύης, στην αίθουσα του Ορθοδόξου Κέντρου.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 108154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!