Εξελέγησαν δύο υποψήφιοι για την Ιερά Μητρόπολη Κλούζ

ImageΣυνεδρίαζε τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου σε έκτακτη συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο του Κλούζ, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και του Τοποτηρήτη της Μητροπόλεως για να οριστούν οι υποψήφιοι για πλήρωση της κενής έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Romfea.gr”, το Επισκοπικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία εξέλεγε, τον Αρχιεπίσκοπο Άλβας Ιουλίας κ. Ανδρέα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βιστρίτας κ. Ειρηναίο.

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας παρουσίασε στο Συμβούλιο του δύο υποψηφίους, που έλαβαν τους περισσότερους ψήφους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι “ο νέος Μητροπολίτης που θα εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο, θα πρέπει να συνεχίσει το έργο που άρχισε ο μακαριστός μητροπολίτης Κλούζ Βαρθολομαίος”.

Να σημειωθεί, ότι όπως έγραψε η “Romfea.gr” πριν λίγες ημέρες, ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων θα υποβληθεί στην Ιερά Σύνοδο, η οποία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, με μυστική ψηφοφορία θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Κλουζ.

Φώτο: Ο Πατριάρχης Δανιήλ με τους δύο υποψήφιους Αρχιερείς

 

Εμφανίσεις: 75385
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!