Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας

ImageΤην αναστήλωση των σεπτών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως εόρτασαν σήμερα Α΄ Κυριακή των Νηστειών οι ανα την Ιορδανική επικράτεια Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις τον καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, εις το Αμμάν, την οποία ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των αγίων εικόνων, συμμετεχόντων πλήθος εντοπίων ορθοδόξων.

Εις τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της λαμπροφόρου νίκης της Ορθοδόξου πίστεως, επί του αυτοκράτορος Μιχαήλ και της Μητέρας του Θεοδώ­ρας, τονίζοντας τον αποστολικό, πατερικό και οικουμενικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης, κάλεσε όλους τους ορθοδόξους άραβες της περιοχής να διατηρήσουν τις ορθόδοξες παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της τοπικής Εκκλησίας ζωντανά. Απευθυνόμενος δέ προς τους νέους, τους παρόρτυνε να ‘’μένουν μέσα στην Εκκλησία, ενεργά’’. Image

Εις την τελετή παρευρέθη ο Πρέσβυς της Ελλάδος και ο Πρέσβυς της Σερβικής Δημοκρατίας, καθώς καί ορθόδοξοι βουλευτές του Ιορδανικού Κοινοβουλίου.

Η λιτανεία έκλεισε με ιδιαίτερη 'δέηση ειρήνης εις την Μέση Ανατολή', εν όψει των προσφάτων γεγονότων, και ευχές προς τον Μεγαλειότατο Βασιλέα του Χασιμιτικού Βασιλείου Αμπντάλλα Μπίν Χουσεϊν, ο οποίος αδιαλείπτως στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους ανα την Ιορδανική Επικράτεια Ορθοδόξους, ο δε Σεβασμιώτατος δια των βουλευτών έστειλε ευχαριστήριο μύνημα προς τον Μεγαλειότατο λέγων '' εκ μέρους όλης της ορθοδόξου εκκλησίας, κλήρου και λαού, ευχαριστώ τον Χασιμιτικό Οίκο ο οποίος επι σειρά ετών είναι η ομπρέλα που στηριζη και προστατεύη την εκκλησία μας και το ποίμνιο αυτής''.

Εμφανίσεις: 60112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!