Νεκτάριος "Το δηλητήριο των λόγων κατά της Εκκλησίας θα την κάνει πιο δυνατή"

ImageΜε κορυφαία στιγμή του εορτασμού την λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, της αυτοκράτειρας που αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, εορτάστηκε χθες 13 Μαρτίου 2011  στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατόπιν, με την δέουσα τάξη της κερκυραϊκής παραδόσεως, λιτανεύθηκε το ιερό σκήνωμα, ενώ οι ιερείς κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες, όπως η ημέρα επιβάλλει.

Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας διαβάστηκε μπροστά από το ναό της Παναγίας των Ξένων, ενώ σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία, όσο πολεμείται, γίνεται πιο δυνατή.

«Τόσοι άνθρωποι ανά τους αιώνες, αλλά και στην εποχή μας, επεχείρησαν και επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού στην Εκκλησία του.

Όμως, όσο δηλητήριο κι αν βγάλουν εναντίον της είτε δια του λόγου είτε δια της ειρωνείας είτε δια της κακόπιστης κριτικής, η Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει πέρα στην αποστολή της, που είναι να δώσει στον κόσμο τον Χριστό και την αλήθεια.

Παρά τις δυσκολίες της ζωής, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας παραμένει η πηγή της ζωής για τον άνθρωπο και τον κόσμο και δείχνει ότι όταν πιστεύουμε και εργαζόμαστε με γνώμονα τις αξίες της παραδόσεώς μας, θα εξέλθουμε από το τέλμα», επεσήμανε ο κ. Νεκτάριος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κέρκυρα το Σάββατο 12 Μαρτίου  με πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ η εορτή της Ορθοδοξίας έκλεισε με Κατανυκτικό Εσπερινό την Κυριακή το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Κατ’ αυτόν ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με θέμα «Οι αιρέσεις και τα σχίσματα στη ζωή της Εκκλησίας».

Εμφανίσεις: 81303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!