Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος «κρεμάει» το καρυοφύλλι και ξαναπαίρνει το πετραχήλι!

ImageΛόγω της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, θα αφοσιωθεί στα πνευματικά του καθήκοντα και θα «κρεμάσει» το καρυοφύλλι, όπως επισημαίνει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Αν όμως η Κυβέρνηση προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την σιωπή των εκκλησιαστικών παραγόντων και κινδυνεύσει η Εκκλησία, τότε θα...πιάσει και πάλι το καρυοφύλλι στα χέρια.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μέχρι το Πάσχα λέμε να κρεμάσουμε το καρυοφύλλι και να ξαναπάρουμε στα χέρια μας το πετραχήλι! Καιρός για περισσότερη ενδοσκόπηση και αυτοκαλλιέργεια! Για περισυλλογή και μετάνοια! Θα το επιχειρήσουμε.

Υπάρχει, βλέπετε, "καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν", όπως λέγει και ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος! Δικαιούμαι λοιπόν να έχω και εγώ μια περίοδο περισυλλογής, μια περίοδο σιωπής!

Μια περίοδο κατά την οποία πρέπει όλοι μας να δώσουμε προτεραιότητα στην πνευματική μελέτη, στην προσευχή, στη κάθαρση του νου και των αισθήσεων, στην κάθαρση της ψυχής μας!

Θα τα καταφέρω, άραγε; Θα δούμε! Γι' αυτό από Δευτέρα σε Δευτέρα θα αναρτάται ένα θέμα πνευματικής καλλιέργειας και από Παρασκευή σε Παρασκευή ένα θέμα από το Συναξάρι των Αγίων μας.

Εάν όμως τρέξουν σοβαρά ζητήματα σε βάρος της Μητρός Εκκλησίας ή της Πατρίδος μας, τότε θα πιάσουμε και πάλι το καρυοφύλλι στα χέρια μας. Πάντως από καιρού εις καιρόν θα ρίχνουμε και καμιά ντουφεκιά, έτσι για να μη .......ξεχνιόμαστε!

Να επισκευάσουμε με την εξομολόγηση το χαλασμένο τηλέφωνο της επικοινωνίας μας με τον Θεό

Παράλληλα ο κ. Αμβρόσιος προτρέπει τους πιστούς να αυξήσουν την συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες και να.επισκευάσουμε δια μέσου της εξομολόγησης το χαλασμένο τηλέφωνο της επικοινωνίας μας με το Θεό:

«Η Μητέρα Εκκλησία μας τρέφει πνευματικά, μας καθοδηγεί, μας δίδει ώθηση, μας αγιάζει! Αρκεί εμείς να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα, τα οποία μας παρέχει. Πατρικά σας παρακαλώ και σας προτρέπω να αυξήσετε τη συμμετοχή σας στις ιερές ακολουθίες.

Στην καθημερινή αποπνικτική ατμόσφαιρα της κοινωνικής κολάσεως και της κολασμένης κοινωνίας μας, μέσα στην οποία είμαστε αναγκασμένοι να αναπνέουμε, ας προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερο πνευματικό οξυγόνο! Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τον Ουρανό.

Να επισκευάσουμε, δια της εξομολογήσεως, το χαλασμένο τηλέφωνο της καθημερινής προσκυνητής και δοξαστικής επικοινωνίας μας με τον Θεό! Ολόγυρά μας είναι ο Θεός! Αόρατος, πλην όμως υπαρκτός, ψηλαφητέος!

Αρκεί να το επιθυμήσουμε! Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουμε καθαρή την καρδιά μας ή να την καθαρίσουμε μέσα από την μετάνοια και την εξομολόγηση. "Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται", μας είπε το αψευδές στόμα του Κυρίου μας».

Εμφανίσεις: 88862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!