Απάντηση Καλαβρύτων Αμβροσίου στην κριτική των ΜΜΕ

ImageΜε αφορμή την κυκλοφορία της υπ’ αριθμ. 1003 εγκυκλίου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας περί «Σωστής και Ιεροπρεπής συμμετοχής στα Ιερά Μυστήρια», από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, έγιναν διάφοροι σχολιασμοί, άλλοι ειρωνεύτηκαν τα μέτρα και άλλοι τα επικρότησαν.

Θυμίζουμε, ότι μεταξύ άλλων, σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου, από τον προσεχή Απρίλιο απαγορεύεται ρητά και αμετάκλητα η ρίψη ρυζιού μέσα στον Ιερό Ναό κατά την ώρα του «Ησαΐα χόρευε», η οποία επιβαρύνει τον Ιερό Ναό με πρόσθετα έξοδα εργασίας για να καθαριστεί, ενώ απαγορεύεται οριστικά και το πάτημα του ποδιού κατά τη διάρκεια του μυστήριου του γάμου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, παρακαλεί επίσης να μην…αργεί η νύφη, η ενδυμασία της καθώς και των προσκεκλημένων να είναι σεμνή και ο στολισμός του Ιερού Ναού να μην είναι υπερβολικός.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, αφού έλαβε γνώση όλων των σχολιασμών δήλωσε:

«Μας αφήνουν αδιάφορους οι κρίσεις και αντιδράσεις. Οφείλουμε να λέμε το σωστό και να πράττουμε το ορθό. Ως Επίσκοπος έχω χρέος να χαράζω την ποιμαντική πορεία της επαρχίας μου».

Μάλιστα, για αυτούς που παρερμήνευσαν τα μέτρα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στην ανακοίνωσή του, παρατίθεται και φωτογραφικό υλικό προς επιβεβαίωση των λεγομένων του, στο οποίο απεικονίζονται και ιερείς να καθαρίζουν από το ρύζι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου, ύστερα από την τέλεση του μυστηρίου του γάμου.

Image

 

Εμφανίσεις: 86358
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!