Μητρόπολη Καλαβρύτων “Ο παπάς δεν συνελήφθη να κλέβει! Είναι ψέμα!”

ImageΜεγάλη αναστάτωση σε εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς κύκλους του Αιγίου, προκάλεσε δημοσίευμα της πατρινής εφημερίδας, που ήθελε κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να συλλαμβάνεται από την αστυνομία πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ του Αιγίου, μετά από καταγγελία των υπευθύνων του καταστήματος ότι τον είχαν παρακολουθήσει για πάνω από τέσσερις φορές να κλέβει.

Παράλληλα το δημοσίευμα έκανε λόγο μέχρι και για συγκατοίκηση του συγκεκριμένου ιερέα με αλλοδαπό!

Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι ο ιερέας συνελήφθη για κλοπή.

«Ο παπάς ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ να κλέβει! Είναι ψέμα!

Σε εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα των Πατρών της 4ης Μαρτίου, δημοσιεύθηκε είδηση με τον τίτλο: «Ο παπάς συνελήφθη να....κλέβει!», η οποία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, δημιούργησε δε και μεγάλη ταραχή στις ψυχές των πιστών ανθρώπων.

Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιούνται τα εξής:

α) Μόνον ο πυρήνας του δημοσιεύματος είναι αληθινός. Είναι δηλ. γεγονός, ότι ένας αλλοδαπός φοιτητής για μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα μας, παροικεί δε προσωρινώς στο Αίγιο και βρίσκεται υπό την κηδεμονία και προστασία διακεκριμένου κληρικού και αγαπητού συνεργάτη της Μητροπόλεως μας, φιλοξενούμενος στην κατοικία του κατά παράκληση του τοπικού Επισκόπου του νέου, δηλ. του τόπου καταγωγής του, αλλά και των γονέων του, επισκεφθείς το κατάστημα Α/Β Βασιλόπουλος, έλαβε από τα ράφια κάποια μικροπράγματα ευτελούς αξίας, όπως π.χ. ένα φακελάκι με ξηρούς καρπούς, τα οποία και απέκρυψε στο σακίδιο του. Περνώντας λοιπόν από το ταμείο του καταστήματος απέφυγε να τα δηλώσει στην υπάλληλο. Πλην όμως οι κάμερες του καταστήματος τον παρακολουθούσαν. Όπως τελικά απεδείχθη η πράξη του -κατακριτέα οπωσδήποτε- οφείλεται στο πάθος της κλεπτομανίας, γεγονός το οποίον αναγνωρίζει άλλωστε και η εν λόγω εφημερίδα.

β) Κατά την έξοδο από το κατάστημα, όπου τον παρακολουθούσαν από το κλειστό κύκλωμα, υπέστη έλεγχο, οπότε αποκαλύφθηκε η πράξη του.

γ) Τότε μόλις ο κληρικός μας αντιλήφθηκε, ότι κάτι συμβαίνει με τον φοιτητή νέο,  πλησίασε τους παράγοντες του καταστήματος και υπό την ιδιότητα του ως κηδεμόνας του νέου εζήτησε πληροφορίες περί του τι ακριβώς είχε συμβεί.

δ) Πληροφορηθείς λοιπόν τα καθέκαστα ο κληρικός μας, εξέφρασε την κατάπληξή του για την κατακριτέα πράξη του, καταδίκασε αμέσως αυτήν και επετίμησε τον νέο, προσφερθεί δε να καταβάλει εκείνος την αξία των πραγμάτων. Συγχρόνως, από ποιμαντικό χρέος κινούμενος, παρακάλεσε τους αρμοδίους να δείξουν επιείκεια προς ένα αλλοδαπό φοιτητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, τελεί δε υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι παράγοντες της επιχειρήσεως -προς τιμήν των- έδειξαν κατανόηση και έτσι το συμβάν έληξε.

ε) Συνεπώς όλα τα άλλα, όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι ανυπόστατα. Ήτοι:

α. Δεν «έκλεψε ο παπάς»!

β. Δεν «μεταφέρθηκε» στο Τμήμα!

γ. Δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία!

δ. Δεν επιβεβαιώθηκε αρμοδίως, ότι η πράξη είχε επαναληφθεί τέσσερες φορές κατά το παρελθόν. Το δημοσίευμα μιλάει περί «παρακολουθήσεως» και όχι βέβαια περί πραγματοποιηθέντος ελέγχου και διαπιστώσεως ετέρας κλοπής.

ζ) Οπωσδήποτε η κλεπτομανία είναι πάθος της ψυχής κατακριτέο, είναι αρρώστια της ψυχής! Ο κλεπτομανής κλέβει όχι από ανάγκη, αλλά για την ευχαρίστηση! Επομένως έχει ανάγκη από ειδική μεταχείριση. Ο κληρικός μας στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε ορθώς. Μετά της οικογένειας του φοιτητού ο κληρικός μας διατηρεί ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και μια φορά το χρόνο ταξιδεύει στη χώρα του, όπου και φιλοξενείται. Ουδέποτε ακούστηκε ο παραμικρός ψόγος!

η) Παρά ταύτα μετά το συμβάν ο κληρικός μας, λαμβάνοντας και την γνώμη του θεράποντος ιατρού, συνετώς φερόμενος, δήλωσε προς αυτόν, ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να συνέχιση παρέχοντας την προστασία του, συνέστησε δε σ’ αυτόν να αναζήτηση κάπου αλλού τόπο διαμονής. Τοιουτοτρόπως, καθ' όσον το πάθος της κλεπτομανίας δεν είναι ιάσιμον, επιβάλλον τις δέουσες κυρώσεις, απέσυρε την προστασία του από τον πάσχοντα, συμπαθέστατο δε κατά τα άλλα, και προσοντούχο αυτό νεαρό. Ο ταλαίπωρος δήλωσε την μεταμέλεια του και αναχώρησε εξ Αιγίου, τιθέμενος εφ’ εξής υπό την φροντίδα των γονέων του.

θ) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ερωτηθείς σχετικώς, δήλωσε ότι εξακολουθεί να περιβάλλει μετά της αυτής αγάπης και εμπιστοσύνης τον εκλεκτό συνεργάτη του κληρικό.

ι) Η Ιερά Μητρόπολις εκφράζει την λύπη της προς την διεύθυνση της Εφημερίδος, διότι προ της δημοσιεύσεως όφειλε εκ της δεοντολογίας να ερωτήσει, ώστε να επιβεβαιώσει το γεγονός. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα!».

Εμφανίσεις: 105343
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!