Θηβών Γεώργιος "Να προσευχόμαστε στον Όσιο Λουκά να βοηθάει την Ελλάδα μας"

ImageΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα πανηγυρικός εσπερινός, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά του εν Στειρίω Βοιωτίας.

Του εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, παρουσία των πολιτιακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης Γέωργιος στην ομιλία του, έκανε εκτενή αναφορά στη ζωή του  Οσίου Λουκά και στο ιστορικό της Ιεράς Μονής.

«Να προσευχόμαστε στον Όσιο Λουκά να βοηθάει την Ελλάδα μας, στις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γέωργιος.

Επίσης, τόνισε: «Σήμερα στον υπέροχο αυτό ιερό ναό θυμόμαστε όλους εκείνους του πατέρες που τον έχτισαν, όλους εκείνους τους προγόνους μας που εδώ μέσα ορκίστηκαν για να πεθάνουν για την λευτεριά της πατρίδας μας, όπως τον Αθανάσιο Διάκο και τους άλλους».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι «ενθυμούμεθα απόψε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, στον οποίο οφείλουμε πολλές χάριτες, που όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε και τιμούμε τον όσιο στο ναό τούτο».

«Με βαθύτατο σεβασμό ευχόμαστε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν πνευματικός μας πατέρας, θεία δύναμη και μακροημέρευση για να συνεχίσει με την σεμνότητα που τον διακρίνει να διακονεί το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θηβών ευχήθηκε σε όλους τους τοπικούς άρχοντες, τονίζοντας ότι «τον Μαϊο συμπληρώνονται 1.000 χρόνια, από την πρώτη ανακομοιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω».

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 93344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!